Nova vest
Košarka

Utorak, 06.03.2018.

20:35

EK: Obradović preokrenuo -12, Džikić namučio Blata

Košarkaši Lokomotive i Darušafake poveli su 1-0 u četvrtfinalnim serijama Evrokupa protiv Gran Kanarije, odnosno Budućnosti.

Izvor: AK

Autor: AK

EK: Obradović preokrenuo -12, Džikić namučio Blata
Foto: ABA/Buduænost Voli

Lokomotiva našeg trenera Saše Obradovića preokrenula je deficit od 12 poena iz prvog poluvremena za pobedu 79:74.

S druge strane, u meču u kojem su odbrane dominirale, a napadi se osramotili, Darušafaka je savladala Budućnost 57:54 u Istanbulu.

Španci su dominirali u prvih 18 minuta u Krasnodaru, sjajnom serijom 14:3 stekli 12 poena prednosti protiv Lokomotive, koja je brzo uspela da se vrati na -3, ali je Gran Kanarije opet odgovorila i vratila se do +1 krajem poluvremena.

Lokosi uspevaju da u završnici prvog dela meča se primaknu na osam poena, da bi posle žestoke borbe došli do egala pred poslednji kvartal (59:62).

Gran Kanarija je odolevala još oko pet minuta, ali nije imala snage do kraja da se nosi sa Rusima, Lokosi prave seriju 6:1 u završnici za pobedu kod kuće.

Predvodio ih je Dmitri Kulagin sa 20 poena, 17 je postigao Mardi Kolins, 12 ubacio Brajan Kvejl uz šest skokova, a deset je dodao Džo Regland.

U španskoj ekipi su najefikasniji bili Gzavije Rabaseda i Nikola Radičević sa po 11 poena, dok je dvocifren učinak imao još samo Gal Mekel sa deset, uz četiri asistencije.

Budućnost je uprsko lošem šutu odlično parirala Darušafaki u Istanbulu u prvom poluvremenu, ali je kao pre dva dana protiv Partizana tim Aleksandra Džikića potpuno pao u trećem periodu, postigao samo devet poena, pa domaćin "beži" na 46:33.

Podgoričani se bude u poslednjem kvartalu, serijom 9:0 stižu do poravnanja rezultata, Darušafaka posle nekoliko minuta konačno prekida crni niz i nastavlja da kontroliše rezultat, da bi pri 52:52 uoči poslednjeg minuta, mini-serijom 5:0 rešila meč.

Presudila je trojka Skotija Vilbekina za 55:52, nakon čega je Ivanović promašio šut u napadu za Budućnost, a tačku sa "penala" stavlja Džonson.

Tim Dejvida Blata nosio je Džahuan Džonson sa 17 poena i devet skokova, a sjajno ga je pratio Skoti Vilbekin sa 16 poena, osam uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Najefikasniji u timu Budućnosti su sa po 11 poena bili Nikola Ivanović i Danilo Nikolić koji je imao i deset skokova, dok je deset poena dodao Nemanja Gordić.

Revanš mečevi su 9. marta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve