Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.03.2018.

22:01

Čanak: Da vratimo veru navijačima da možemo sa najboljima

Trener Partizana Nenad Čanak istakao je nakon pobede nad Budućnosti značaj utakmice za tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Čanak: Da vratimo veru navijačima da možemo sa najboljima
Foto: StarSport

Crno-beli su u meču bez rezultatskok imperativa savladali jednog od pretendenata na titulu 94:83, iako su tokom prvog poluvremena imali i 18 poena zaostatka.

"Bitno je za momke i bitno je Partizan da vratimo veru navijačima da možemo da igramo sa vodećim ekipama. Ja sam najmanje bitan. Ovo je bitna pobeda za nas, da njom potvrdimo uspeh iz Kupa i da dokažemo da to nije bio trenutni bljesak tima. Znamo svi da rezultatski nije toliko značajno, ali naglasio sam već nekoliko puta da Partizan ima obavezu da do kraja igra u svakom takmičenju, da zauzme što bolje mesto. U ovom trenutku je naš plafon peto mesto i učinićemo sve da ga osvojimo", rekao je Čanak.

Crno-beli su loše počeli utakmicu, odmah su ušli u veliki zaostatak, a u finišu prvog poluvremene na 32:50 je izgledalo da je sve rešeno.

"U prvom delu smo primili mnogo poena iz igre jedan na jedan i otpadanjem na nekim blokadama. U drugom poluvremenu igrali smo sa povećanom energijom, boljim pravljenjem faulova i dominacijom u skoku. Imali smo mnogo ofanzivnih skokova, pogotovo Gagić i uspeli smo da dodatnim samopouzdanjem stignemo razliku i na kraju prelomimo i dobijemo. Sad izgleda lagano, ali na klupi sekund traje kao večnost", kaže trener Partizana.

Posebno je impresivan bio kapiten Novica Veličković sa 28 poena (9/10 iz igre, 4/4 tri) i pet asistencija.

"Šta da komentarišem, pogledajte statistiku i sve će vam biti jasno. Kad god smo imali problem, pogotovo u prvom poluvremenu i kad nije išla lopta, Von nije bio u ritmu, a Sani bio iznuđen plejmejker, spuštali smo loptu na niski post i Novica nas je držao. Drago mi je što pokazuje da može da igra na vrhunskom nivou. Mislim da je ovo za MVP kola, mada nisam pratio detaljno", zaključio je Čanak.

Partizan ima skor 11-10, a ugostuje još jednom timu koji se bori za što bolju poziciju pred plej-of – Cedeviti (10. mart).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve