Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.03.2018.

14:45

Bili Preston napustio Igokeu

Bili Preston nije više član Igokee pošto je zbog povrede ramena otputovao u Sjedinjene Američke Države i neće se vraćati u Laktaše.

Izvor: PT

Autor: PT

Bili Preston napustio Igokeu
Photo: Cibona/Zeljko Baksaj, Gordan Lausic & Domagoj Vranar

Preston, koji ima 20 godina, u Igokeu je došao 20. januara kada je potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Bivši student Univerziteta Kanzas trebalo je da bude jedan od nosilaca ove koledž ekipe, međutim 8. novembra 2017. godine učestvovao je u incedentu u kampusu ovog Univerziteta.

NCAA je pokrenuo postupak protiv Prestona koji je imao udes u kolima, koja su bila sumnjivog porekla. Preston zbog postupka protiv njega nije mogao da zaigra za Kanzas na početku sezone.

Kako se slučaj odužio, a Preston želeo da igra, u dogovoru sa porodicom napustio je Koledž i potpisao profesionalni ugovor sa Igokeom.

"Naš igrač Bili Preston u poslednje dve sedmice oseća nelagodnosti u levom ramenu. On će se vratiti nazad u Ameriku da se konsultuje sa lekarom i fizioterapeutom. Nama je preostao još kratki do sezone i ne želimo da ga dovedemo u bilo kakvu opasnost i zbog toga podržavamo ono što je najbolje za njega i da što pre dobije najbolji tretman", rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Preston je na narednom NBA draftu trebalo da bude među 20 igrača i spadao je među najtalentovanije igrača u SAD.

Inače Preston je pohađao "Oak Hill" srednju školu, jednu od najpoznatijih u SAD u koju su išli Karmelo Entoni, Režon Rondo, Kevin Durent, Majkl Bizli, Markus Vilijams, Nolan Smit, Džoš Smit, Taj Loson, Brendon Dženings...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve