Nova vest
Košarka

Petak, 02.03.2018.

23:05

Fener slavio u Madridu, Slukas slomio "kralja"

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Real Madrid 86:83 na gostovanju u Španiji u derbiju 24. kola Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Fener slavio u Madridu, Slukas slomio
Foto: EPA/EPA Kiko Huesca

Fener je moćno krenuo u Madridu, poveo 14:2, ali se Real konsolidovao na vreme i izjednačio već do kraja prvog perioda (20:20).

Domaćin preuzima potpunu kontrolu u drugom i preokreće na 45:40 na poluvremenu, da bi posle rezultatske klackalice u trećem kvartalu, meč bio rešen tek u poslednjem minutu susreta.

Fener je diktirao ritam u završnom kvartalu zahvaljujući odličnom šutu Slukasa, koji 90 sekundi pre kraja pogađa trojku za 84:78, ali to nije bio kraj.

Kampaco sa penala smanjuje na -4, a onda 15 sekundi pre kraja Vonamejker promašuje šut koji je Feneru mogao da osigura pobedu. To ekspresno posle tajm-auta kažnjava Rudi Fernandes trojkom za 83:84.

Šest sekundi pre kraja Slukas dobija dva slobodna bacanja i sa penala stavlja konačnu tačku. Slukas je bio najefikasniji igrač meča sa 20 poena, a pratili su ga Luiđi Datome sa 17 i Džejms Nanali sa 16.

Nikola Kalinić je dodao sedam uz dve ukradene lopte i skok, a Marko Gudurić ubacio samo tri uz isti broj asistencija i dva skoka.

Najbolji igrač Reala Luka Dončić je postigao 14 poena uz četiri asistencija, dok je najefikasniji bio Džejsi Kerol sa 15.

Fener je petom pobedom u poslednjih šest kola nastavio borbu sa Olimpijakosom za drugo mesto, izjednačeni su sa po 17 pobeda. S druge strane, Real deli peto sa Himkijem i PAO sa po 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve