Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.02.2018.

13:39

Čović: Bolje napišite – "Ne prijaju nam uspesi jednog kluba..."

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, kritikovao je medije i njihovo ophođenje prema ‘crveno-belima’.

Izvor: B92

Autor:B92

Čović: Bolje napišite –
Starsportphoto

Čović je na vandrednoj konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali trener Dušan Alimpijević, kapiten Branko Lazić i Pero Antić, istakao da klub više neće da trpi uvrede na svoj račun.

Povod konferencije su pisanja jednog tabloida o fizičkom sukobu Alimpijevića i Lazića.

"Mi smo sve do sada trpeli, ali sve je prešlo svaku meru. Da neko zove trenera Zvezde u 13 časova u nedelju i pravi izmišljenu priču. Ovo što ide u javnost i medije, već je prešlo svaku meru. Neko ugrožava naše funkcionisanje. Valjda vam je svima cilj da svi zajedno pravimo rezultat, bez obzira na klupsku obojenost. Mediji ponekad služe i za spinovanja. Počev od one avanture i objavljivanja Pera na rođenju deteta, pa preko toga da je Lazić udario trenra, pa snimak sa utakmice da je u prvom planu Alimpijević…", rekao je Čović.

On je istakao da je primetno da mnogim medijima smetaju uspesi Zvezde.

"Posle utakmice Zvezda – Borac, zajedno su konferenciju držali trener i kapiten. Valjda su se dobro pretukli pre toga. Nekima je to verovatno smešno od vas. Smešno je što nam se sve to permanentno radi i potura nam se. Bolje vi recite i napišite: ‘Ne prijaju nam uspesi jedinog kluba koji proleće čeka u evropskim takmičenjima’. Taj pristup je nedopustiv. Mi takvu komunikaciju ne želimo da pravimo. U određenim situacijama imali smo i podršku i pomoc, ali mislim da to mi nikada nismo zloupotrebili", dodao je.

Potom je objasnio da se takvo ponašanje svakako ne bi trpelo među ‘crveno-belima’.

"Da li stvarno mislite da bi uprava dozvolila da se desi sukob trenera i igrača? U tom slučaju bi jedan ili drugi bili napolju. Je l' mislite da će ova uprava dozvoliti da trenera postavljaju kafići, ulica Strahinjića bana i kafe Balzak, vrlo povezan sa skidanjem pločica sa pehara?".

Prvi čovek Zvezde se opet osvrnuo na novinare i njihove šefove.

"Da ne pričamo o tome da ima vrlo kvalifikovanih urednika, kompetencija na nivou. Evo, sad smo svi tu – dvojica igrača i trener, pa oni mogu da vam kažu šta je istina. Promenile su se mnoge uprave, promeniće se i ova – zašto ne prija uspeh u Srbiji? Što ne pitate ko je koliko dobio para? Što isti dan ne objavite? Zvezda je to objavljivala deset puta, ona druga strana nijednom".

Za kraj, imao je savet kako da se navijači dovedu u red, a tiče se i vređanja njegove supruge Vesne.

"Mi smo ispunili obećanje da će Zvezda učestvovati u Beogradu na završnom takmičenju Evrolige, naši junior su to sinoć uradili i učestvovaće. Za kraj, zamoljen sam od supruge da prenesem izvinjenje bravaru i limaru koji su radili ono sa peharom. Prvo vređanje – opomena, drugo vređanje – opomena, treće vređanje – službena lica napuštaju salu. Pa, kad to uradite četiri-pet puta, doći ćemo do nekog nivoa navijanja", zaključio je Čović kazavši da klub nema novca za plasman na F8, kao i da trener Dušan Alimpijević ima punu podršku kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

333 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve