Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.02.2018.

17:28

Kvalifikacije: Debakl Vujoševićeve Bosne u Rusiji

Košarkaši Rusije ubedljivo su savladali Bosnu i Hercegovinu 70:53, u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

Izvor: AK

Autor: AK

Kvalifikacije: Debakl Vujoševićeve Bosne u Rusiji
Foto: StarSport

Tim Duška Vujoševića je imao prednost posle anemične prve četvrtine (16:15), da bi Rusi posle sličnog ritma u finišu druge mini serijom stekli četiri poena prednosti (36:32).

Meč je rešen u trećem kvartalu, Rusi ga "otvaraju" sa 7:2, sredinom perioda stižu do prve dvocifrene razlike (45:35), da bi sjajnom odbranom do kraja kvartala ograničili BiH na samo šest poena pa uoči poslednjeg dela meča stiču čak 19 poena prednosti (57:38).

Vujoševićevi "Zmajevi" sredinom četvrog perioda uspevaju da se približe na -11 (59:48), ali nisu imali snage za potpuni povratak u egal.

Rusiju je predvodio Vitali Fridzon sa 16 poena i osam skokova, 13 je dodao Andrej Zubkov, dok su po 11 ubacili Sergej Karašev i Hvostov koji je imao i sedam asistencija.

Selekciji BiH nije pomogao odličan nastup Džanana Muse sa 26, bio je jedini igrač u timu sa dvocifrenim učinkom. Posebno su podbacili Nemanja Gordić sa tek dva koše iz 11 šuteve, te Halilović (3/10), iako je imao sedam skokova.

Rusi su stigli do druge pobede i deobe druge pozicije sa BiH u Grupi E. Lider je Francuska sa 4-0 nakon rutinskog trijumfa nad Belgijom 64:49.

Dominirao je centar Sakarije Mustafa Fal sa 23 poena. "Trikolori" su ovom pobedom "pogurali" Rusiju i BiH ka narednom krugu kvalifikacija jer je Belgija na 0-4 pred poslednja dva kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve