Nova vest
Košarka

Petak, 23.02.2018.

23:28

Đorđević: Slobodna bacanja uzrok poraza

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je veliki broj promašenih slobodnih bacanja uzrok poraza od Nemačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Đorđević: Slobodna bacanja uzrok poraza
Foto: StarSport

Srbija je doživela prvi poraz, izgubila u Frankfurtu 79:74 u derbiju Grupe G kvalifikacija za Mundobasket 2019. u Kini.

"Čestitam Nemačkoj na pobedi, odigrali su tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo, sa druge strane, promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza. Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u poslednjem minutu sa tri promašena slobodna bacanja, ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu", rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije u nedelju od 20.20 gostuju Austriji u Beču, dok Nemačka putuje na megdan Gruziji.

"Napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima. Ipak, naš mladi tim, u kome je večeras bio samo jedan igrač sa poslednjeg Evropskog šampionata, igrao je srcem, borio se i to je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo sledećoj utakmici protiv Austrije, koja nas već u nedelju čeka u Beču", zaključio je selektor Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve