Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.02.2018.

22:16

EL: Milutinov i Nedović sjajni u pobedama

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Valensiju sa 80:70 u utakmici 23. kola Evrolige, a odličan je bio srpski igrač Nikola Milutinov.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: Milutinov i Nedović sjajni u pobedama
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Milutinov je na parketu proveo nešto manje od 25 minuta i za to vreme postigao 15 poena (7-8 iz igre), uz 6 skokova, 2 ukradene i 1 izgubljenu loptu.

Grčki tim prelomio je susret u poslednjoj deonici, najviše zahvaljujući fenomenalnom Vasilisu Spanulisu.

Popularni 'Bili' zaustavio se na 25 poena (10-16 iz igre), imao 9 asistencija i, što je neverovatno, upisao samo jednu izgubljenu loptu.

Fernando San Emeterio je sa 19 poena predvodio Valensiju, a šest manje ubacio je Erik Grin.

Nakon 23 kola Olimpijakos je na drugom mestu tabele sa 16 pobeda, dve manje u odnosu na vodeći CSKA, dok se Valensija nalazi na 13. mestu sa samo osam trijumfa.

U sledećoj rundi Valensija će dočekati Bamberg, dok će Olimpijakos gostovati Panatinaikosu u najvećem grčkom derbiju.

U drugoj utakmici dana Unikaha je sa 83:69 savladala Makabi iz Tel Aviva i tako upotpunila odličan nastup domaćih ekipa u četvrtak. Osim toga, srpski navijači će imati mnogo razloga za zadovoljstvo jer je, pored Milutinova, Nemanja Nedović pružio odličnu partiju.

Nedović je završio meč sa 15 poena (5-10 iz igre), imao i 5 uspešnih dodavanja, a odličnu podršku pružao mu je Dragan Milosavljević sa 7 poena i 4 uhvaćene lopte. Nemanja je bio najefikasniji, dva poena manje dodao je Mekalum, dok je na drugoj strani 15 poena imao Kejn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve