Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.02.2018.

21:21

EL: CSKA slomio Baskoniju, Kalinić i Gudurić bolji od Micova

Moskovski CSKA savladao je Baskoniju 93:86, a Fenerbahče Armani 89:70 u prvim mečevima 23. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

EL: CSKA slomio Baskoniju, Kalinić i Gudurić bolji od Micova
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

'Armejci' su tek posle velike borbe uspeli da savladaju sjajnog španskog predstavnika, pa će i posle ove runde ostati prvoplasirani sa skorom 18-5, dok je Baskonija deveta sa učinkom 10-13.

Domaćine je predvodio Vil Klajburn sa 19 poena i pet skokova, Serhio Ćaćo Rodriges dodao je 17 i tri asistencije, dok je Kori Higins imao 13 poena.

Gostima nije pomogla ni odlična partija Džejsona Grejndžera sa 26 poena, pet asistencija i tri uhvaćene lopte, koga su najbolje pratili Tornike Šengelija i Rodrig Bobua sa po 12 poena, s tim da je Gruzin imao i deset skokova.

S druge strane, aktuelni prvak Evrope nije imao previše problema protiv 'Manekena' iz Milana, u duelu srpskih internacionalaca, a najraspoloženiji za igru u timu Željka Obradovića bio je Džejson Tompson sa 15 poena i četiri skoka.

Dvocifren učinak imali su još Kostas Slukas sa 13, odnosno Bred Vonamejker i Džejms Naneli sa po 11 poena.

Marko Gudurić meč završio sa osam poena (1/1 za dva, 2/5 za tri), tri proigravanja, skokom i ukradenom loptom, za nešto više od 18 minuta na parketu, dok je Nikola Kalinić, drugi srpski reprezentativac u redovima domaćih, imao isti košgeterski učinak (4/6 za dva, 0/1 za tri) uz dva skoka i blokadu, za pet minuta više u igri.

Kod gostiju je najbolji bio Vladimir Micov sa 19 poena (6/6 za dva, 2/6 za tri), četiri asistencije i dve uhvaćene lopte i ukradenu, za 31 minut, ali ga je ispratio samo Mindaugas Kuzminskas sa 11 poena.

Fener je šesnaestim trijumfom nastavio da prati vodeći dvojac, a Armani je ostao na samom dnu sa samo sedam pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve