Nova vest
Košarka

Sreda, 21.02.2018.

18:34

Zvezda odmah vraćena na "Žućkovu levicu"

Partizan je vratio pločice sa imenom Crvene zvezde na "Žućkovu levicu", a zatim "restaurirani" pehar slikao u svojoj trofejnoj sali.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda odmah vraćena na
Foto: Starsport

Posle finala Kupa Radivoja Koraća u kojem je trijumfovao Partizan pojavio se snimak skrnavljenja "Žućkove levice".

Na njemu se vide samo ruke koje kuhinjskim nožem skidaju pločice sa imenom Crvene zvezde.

"Crveno-beli” su od 2013. do 2015. osvajali ovaj pehar i navodno je bivši član uprave Partizana želeo da ime najvećeg rivala skine sa pehara.

U toku snimka čuje se i pitanje "Hoćemo li da skidamo i Megu? ", a kada je druga nepoznata osoba rekla da ne treba, od te namere se odustalo.

Ubrzo potom oglasila se Crvena zvezda saopštenjem u kojem je poručila rivalu “da se stidi, i da je to uradio igrač ili navijač”, potom je reagovao i Košarkaški savez Srbije, koji je osudio ovaj čin, da bi se poslednji javio Partizan. Crno-beli su istakli “da niko iz kluba nije skidao pločice s imenom Crvene zvezde”, ali su i optužili komšije da su svojim saopštenje “pozvali na linč igrača Partizana”.

Povodom nedavnih dešavanja nakon nedeljnog trijumfa Partizana u Kupu Radivoja Koraæa, snimka skidanja ploèica sa imenima prethodnih osvajaèa nacionalnog kupa koji je pojavio u utorak popodne, a potom i saopštenja KK Crvena zvezda MTS, Partizan NIS istièe: Osuðujemo svaki vid vandalizma i pozivamo da se u skladu sa zakonom utvrdi identitet poèinioca. Kao klub, garantujemo da niko od igraèa ili èlanova kluba nije uèestvovao u izvršenju radnje koja se na snimku vidi. Napominjemo da je pehar èitav i da su sa njega skinute ploèice, što znaèi da on nije oskrnavljen kako se u javnosti predstavlja. Ukoliko je neko zaboravio kako izgleda oskrnavljen pehar, neka pogleda snimke nakon finala domaæe Superlige 2014. godine. Ipak, smatramo da je ploèicama sa imenima osvajaèa kupa mesto na peharu i zalagaæemo se da se ta tradicija i u buduænosti poštuje. Najveæim skandalom u èitavoj ovoj situaciji smatramo poziv na linè igraèa Partizana!!! Ovom prilikom, istièemo da je poziv na linè naših igraèa direktna posledica saopštenja za medije koje je izdala KK Crvena zvezda MTS, a u kojem se paušalno ocenjuje da je u pitanju „igraè ili navijaè“ KK Partizan, iako se na snimku jasno vidi da osoba koja skida ploèice nije profesionalni sportista. „Upiranje prstom“ u igraèe KK Partizan izazvalo je direktne pretnje kojim je ugrožena sigurnost nekoliko naših igraèa. Autori tih pretnji treba da krivièno odgovaraju a onaj ko ih je svojim javnim istupom podstrekao na takvo ponašanje, mora da bude svestan posledica svog ponašanja. KK Partizan NIS æe uèiniti sve da svoje igraèe od takvih stvari zaštiti i pretnje su prijavljene policiji. Pehar namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraæa, osvojili smo pošteno i na terenu. Ovom prilikom, zahvaljujemo se Košarkaškom savezu Srbije koji je obezbedio da se završni turnir nacionalnog kupa odigra u fer uslovima. Partizan æe uèiniti sve da na terenu osvoji i Superligu Srbije i da prelazni pehar vrati u svoje vitrine. Taj pehar, dodeljuje Košarkaška liga Srbije a ne Crvena zvezda. Ovim saopštenjem, KK Partizan NIS je izrazio svoj jasan stav na datu temu i u buduænosti se neæe oglašavati bez obzira na neke dalje prozivke koje æe se pojavljivati.

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve