Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.02.2018.

20:59

Dominacija Srba u Evropi – Pešić u "El klasiku" osvojio Kup

Trofejni srpski trener Svetislav Pešić osvojio je prvi trofej sa Barselonom tek što se vratio na klupu španskog kluba. U finalu Kupa je pobeđen Real sa 92:90.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dominacija Srba u Evropi – Pešić u
Getty images

Barsa je igrala protiv tima koji je četiri puta zaredom podizao trofej Kupa, ima neverovatnog Luku Dončića i dobar je u Evroligi.

Turbulencije kroz koje je na drugoj strani Barselona prolazila izgledaju kao prošlost jer Barsa ne zna za poraz otkako je vodi Pešić.

Najbolji kod pobednika je bio Pau Ribas sa 21 poenom, dok je Tomas Ertel poneo MVP priznanje. U finalu je imao osam poena i sedam asistencija. Ante Tomić je ubacio 17 koševa.

Protiv Reala je bilo neizvesno na početku meča, ali se prednost Katalonaca postepeno do treće četvrtine uvećavala kada su imali i +17. Barselona je napravila seriju 11:0 u drugoj četvrtini, a dobrim skokom je održavala rezultat u svoju korist.

Real je u furioznoj poslednjoj četvrtini imao 38 poena, Tompkins je pred kraj dao trojku za 92:90, a Fabijen Kozer je potom promašio i trojku za trofej. Oriola je pre toga mogao da postane tragičar Barselone jer je promašio dva penala.

Nešto lošiju partiju je šuterski imao Luka Dončić koji je imao 14 poena (1/8), Džejsi Kerol je imao 18, a Tompkins je dodao 17.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve