Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.02.2018.

17:42

"Srpski" Bajern osvojio Kup posle 50 godina

Bajern iz Minhena osvojio je Kup Nemačke pošto je pobedio berlinsku Albu sa 80:75.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

StarSport

Tim koji predvodi Aleksandar Đorđević uspeo je iz trećeg pokušaja da osvoji trofej pošto je u prethodna dva finala Bajern poražen.

Trofej tako podižu četiri Srbina. Osim Đorđevića, tu su i Milan Mačvan, Stefan Jović i Vladimir Lučić od kojih je poslednji odigrao dobru utakmicu.

Džered Kaningem je bio najbolji strelac na meču sa 28 poena, a Lučić je dodao 12.

Redži Reding je imao poen više, a na drugoj strani je Pejton Siva ubacio 11 poena i imao je sedam asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. Srpski plej Stefan Jović je ubacio tek dva poena za Bajern ali je imao pet asistencija.

Posle tesnog prvog poluvremena, Alba je uglavnom održavala prednost, Bajern je u nastavku na krilima Lučića i Kaningema uspeo da preokrene, a Kaningem je slobodnim bacanjima pred kraj i definitivno odlučio pobednika za drugi Kup u klupskoj istoriji.

U meču za treće mesto Ulm, koga je Bajern pobedio u subotu, bio je bolji od Bajrojta. Ovo je inače prva pobeda Bajerna u Kupu od 1968. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve