Kad Sale pozove - Jelovac 49 poena i 15 skokova, indeks 55!

Stevan Jelovac je praktično sâm pobedio Kalev u VTB ligi, a fantastično veče je imao i Marko Simonović.

MLJIzvor: B92
Podeli
Youtube screenshot / FST highlights
Youtube screenshot / FST highlights

Jelovac je u pobedi Nižnjeg 103:97 ubacio nestvarnih 49 poena i imao 15 skokova, dok je Simonović imao 21 poen i odlične procente šuta u porazu od Himkija 98:80.

Jelovac je na parketu proveo ukupno 41 minut, a Nižnji i Kalev su posle 84:84 u regularnom delu igrali i jedan produžetak. Ova partija Jelovca usledila je nedugo pošto ga je u reprezentaciju pozvao Aleksandar Đorđević.

Nižnji i Kalev su igrali ujednačeno do početka druge deonice kada Jelovčev tim pravi 9:0 i odlazi na +11 (27:16).

Kalev je uspeo da se održi u igri tako što nije dozvoljavao Nižnjem da se odlepi uprkos tome što je Jelovac šutirao gotovo bez greške.

Jelovac je do kraja ostao "snajperski" precizan (63%), 14/22 iz igre (šest trojki iz deset pokušaja). Od 17 slobodnih bacanja pogodio je 15.

Kalev je u trećoj četvrtini postepeno smanjivao zaostatak, u poslednjoj je uspeo i da povede, ali je Nižnji bio bolji u produžetku zahvaljujući seriji 5:0 odmah po početku produžetka.

StarSport
StarSport

Marko Simonović se za razliku od Jelovca nije radovao pobedi, ali je uz Sergeja Karasjova (31 poen) bio najbolji u ekipi Zenita.

On je ubacio 21 poen (7/8 iz igre) i promašio je samo jednu trojku i jedno slobodno bacanje od pet.

Himki je standardno predvodio Aleksej Šved sa 20 poena, Monija je imao 17, ali je dobar bio i Stefan Marković sa 11 poena i četiri asistencije.