Nova vest
Košarka

Subota, 10.02.2018.

08:59

Dangubić: Odigrali smo pametno protiv Milana

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je da je njegova ekipa pametnom igrom pobedila Milano u Evroligi i pored padova u odbrani."

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Dangubić: Odigrali smo pametno protiv Milana
StarSport

"Zadovoljni smo pobedom, mislim da smo odigrali kvalitetan meč. Bili smo raspoloženi u napadu, u odbrani smo imali neke padove, ali kontrolisali smo veći deo utakmice. Mislim da smo zasluženo došli do nove pobede u Evroligi", rekao je Dangubić novinarima posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć italijanski Milano sa 100:89 u utakmici 22. kola Evrolige i zabeležili devetu pobedu u tom takmičenju.

"Pokušali smo pre svega da ih zaustavimo odbranom, pogotovo njihovu spoljnu liniju koja je dolaskom Kuzminskasa (Mindaugas) dobila još jedan napadački kvalitet. U napadu smo pokušali da ih napadnemo tako što smo tražili loše defanzivce i mislim da smo pametno odigrali. Uspeli smo da odbijemo njihov napad i došli smo do pobede", kazao je Dangubić.

Upitan da prokomentariše svoj kontinuitet u igri, Dangubić je naveo da se pre svega trudi da dobro odigra odbranu i istakao je značaj Tejlora Ročestija, koji je sinoć postigao 14 poena i upisao devet asistencija.

"Pokušavam odbranom da uđem dobro u utakmicu, i nakon toga da iskoristim šansu koja mi se ukaže u napadu. Dobar kontinuitet mi znači za samopouzdanje i trener mi veruje. Mislim da Tejlor cele sezone igra veoma dobro, ali i kada nema poenterski dan on uspe asistencijama da donese doprinos i razigra druge igrače. Veoma je bitan za nas", rekao je Dangubić.

Zvezda sada ima devet pobeda i 13 poraza, a Milano sedam pobeda i 15 poraza.

U narednom 23. kolu 23. februara Zvezda gostuje Bambergu, dok će Milano dan ranije u Istanbulu igrati protiv Fenerbahčea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve