Nova vest
Košarka

Petak, 09.02.2018.

10:35

Kavalirsi trejdovali Ajzeu Tomasa, a Bulsi Milovana Rakovića

Osmi februar bio je poslednji dan u kom su NBA timovi mogli da trejduju igrače, a glavnu ulogu imali su Klivlend Kavalirsi.

Izvor:

Autor:

Kavalirsi trejdovali Ajzeu Tomasa, a Bulsi Milovana Rakovića
EPA/VALDA KALNINA

Aktuelni vicešampioni sveta napravili su nekoliko radikalnih poteza, pa su Ohajo u poslednjem satu trejd roka napustili Ajzea Tomas, Dvejn Vejd, Derik Rouz, Iman Šampert...

Iako je totalna rekonstrukcija Kavsa bila glavna vest i u našim medijima, najviše pažnje privukao je potez Čikago Bulsa, odnosno trejd igrača rođenog u Užicu.

U sklopu dogovora sa Portland TrejlBlejzersima, Bulsi su u Oregon poslali tridesetdvogodišnjeg centra Milovana Rakovića u zamenu za deset godina mlađeg krilnog centra Nou Vonleha.

Raković, koga su Dalas Meveriksi izabrali kao 60, poslednjeg pika na draftu 2007. godine, počeo je karijeru u Polet Keramici iz Novog Bečeja, a igrao je još i za Atlas, Mega Ishranu, Spartak iz Sankt Peterburga, Montepaski iz Sijene, Žalgiris iz Kaunasa, Bilbao, Zenit iz Sankt Peterburga, Turk Telekom i Huventud, dok je trenutno član švajcarskog Union Neušatela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve