"Hoće sve da mi zapale, neću kao Zvezda da kaljam svoje ime"

Ostoja Mijailović, predsednik Košarkaškog kluba Partizan, otkrio je sadržaj preteće poruke koju je dobio zbog pojedinih podataka iznetih u javnost.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

"Duda i Dule su podržali Đilasa i navijačimo to ne smeta"

Deo navijača zamera Mijailoviću to što je član političke partije na vlasti.

"Da li navijači vole Dudu Ivkovića i Duška Vujoševića? Vole! A, njih dvojica su otvoreno podržala Dragana Đilasa i to im niko ne zamera. Nikada neću zloupotrebiti funkciju predsednika Partizana da bi s tog mesta podržao Aleksandra Vučića", tvrdi Mijailović.

"Izneo sam neki podatak i pre neki dan mi je stigla preteća poruka da će mi zapaliti svu imovinu sa ne znam koliko benzina... Pa, da li zaista misle da se ja toga plašim? Pa, da je tako ne bih ovo radio. Postoje razni interesi, stvaraju se neprijatelji kada ste na ovakvoj poziciji", rekao je Mijailović gostujući u emisiji „Zona press“ na SOS kanalu.

Prvi čovek crno-belih je pričao i o Partizanovom dugu i borbi da klub ni po koju cenu ne ode u stečaj.

„Partizanov račun je konačno nedavno odblokiran posle 90 dana blokade. Dug je sedam miliona evra, a jedna banka je najveći pojedinačni poverilac sa 1,36 miliona. Zatim je tu i Poreska uprava sa 85 miliona dinara, od kojih je 50 miliona kamata. Dug prema igračima i trenerima je oko tri miliona evra, među kojima ima mnogo nerealnih potraživanja. Kao što nije realno i da nam država pomaže, a da mi ne plaćamo porez. Za mene je to neprihvatljivo“.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

"Lončar će biti moj izbor"

Predsednik Partizana očekuje da klub uskoro dobije sportskog direktora.

„Pregovaram sa Nikolom Lonačarom. Svaki dan pričamo. On gleda kako da raskine ugovor koji ima sa jednom televizijom na kojoj radi godinama. Lončar je moj predlog, biće moja odluka, imam s njim velike ambicije i reč je velikom Partizanovcu".

Mijailović tvrdi da niko od poverilaca neće biti izigran.

„Boriću se da platimo sve obaveze. Neću dozvoliti da Partizan nasilno uđe u UPPR, stečaj, da prevari raznorazne poverioce. Meni ne pada na pamet da uradim to na način na koji je uradila Crvena zvezda. Neću tako da kaljam moje ime i prezime. Da uradim sad UPPR, da ne platim nikome ništa i da novac koji imamo uložimo u igrače i budemo tu negde, egal, sa Crvenom zvezdom... Nije to pravedno“.

On je otkrio kada je Partizan počeo da posustaje.

„Partizan je 2013. godine izgubio korak sa vremenom. Omča oko vrata mu je bio neki nerealan kredit. I sada je najveći problem dug prema banci. Kada to rešimo, kao i dug za porez - prepolovićemo dug. Imamo dosta igrača i sportskih radnika koji će otpisati dug, napravili su dobre karijere na imenu Partizana i spremni su da pomognu“.

NBA