Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.02.2018.

21:15

Alimpijević: Odlučila fizička snaga, ima još mnogo da se igra

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević ističe da još nije gotova borba za prvo mesto u ABA ligi uoči plej-ofa.

Izvor: B92

Autor:B92

Alimpijević: Odlučila fizička snaga, ima još mnogo da se igra
Foto: StarSport

Crveno-beli su ubedljivom pobedom nad FMP u Železniku (100:77) preuzeli prvu poziciju na tabeli tri kola pre kraja regularnog dela sezone.

a"Ponoviću ono što sam rekao i kada je Budućnost realno imala najveće šanse za prvo mesto - ima još puno da se igra. Moramo da budemo pametni i stabilni. Gledaćemo i dalje u svoje dvorište i mislim da sve što se događa, događa se zasluženo. Imamo još tri kola ispred sebe i ponavljam treba odigrati pametno i smireno", rekao je Alimpijević.

"Panteri" su parirali Zvezdi solidno 25 minuta, a onda su crveno-beli sjajnim šutom ekspresno stigli do nedostižnih +16 i rešili meč uoči poslednjeg kvartala.

"Pre svega čestitam FMP-u na dobroj sezoni za sada. Želim im da u nastavku sezone i dalje igraju dobro i želim im puno sreće jer oni to i zaslužuju. Reč je o veoma talentovanom timu koji je pred ovo kolo imao dobre šanse da se plasira u najboljih četiri. Kroz neke četvrtine protiv nas su dokazali koliko mogu biti opasni kada im se dopusti da igraju svoju igru. Moje mišljenje je da su bili konkurentni dok su mogli fizički da se nose, a kada se pojavila razlika u fizičkim mogućnostima i spremi mi smo prelomili utakmici", dodao je trener Zvezde.

Zvezda je u prvom poluvremenu diktirala ritam preko visokih igrača, dok su se u nastavku razigrali i bekovi.

"Pre početka utakmice da je dosta bitno da pobedimo i ostanemo u trci za prvo mesto što donosi prednost domaćeg terena. Mislim da smo dobro izgledali na ovoj utakmici i mislim da je dobro što smo ravnopravno podelili minutažu", rekao je Milko Bjelica.

FMP je izgubio šanse da se u poslednja tri kola bori za plasman u plej-of.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi. Oni su danas pokazali kako se ozbiljno prilazi utakmici iako su imali alibi da su umorni, to se na terenu nije videlo. Odigrali su profesionalno i kako dolikuje Crvenoj zvezdi. Ono što je za analizu, to je ono što je Filip (Čović) pričao. Zašto naši mladi igrači nisu pokazali veću želju, na primer kada damo koš zašto dozvolimo da nam trče u leđa i daju lagan koš? Želim Crvenoj zvezdi da osvoji ABA ligu pošto mi posle ovog poraza nemamo puno šansi da udjemo u četiri. Ova utakmica nam je bila važna da pokažemo karakter, mi smo ga pokazali na pogrešan način. Radićemo na tome da to ispravimo", rekao je trener "pantera" Vladimir Jovanović.

Najefikasniji igrač FMP bio je Filip Čović sa 19 poena, pogodio je pet trojki.

"Većina stvari se videla na terenu. Ne želim mnogo da pričam, pogotovo što smo se dogovorili da mi kao mlada ekipa i koja igra protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi, pokažemo više energije i želje i motivacije. Mi ni to nismo ispoštovali. Počeli smo utakmicu sa 0:12, bez želje i nijednog faula. Procenti su bili bolji nego na mnogim utakmicama kada pogledam statistiku, a po rezultatu se to apsolutno ne vidi. Videla se razlika u kvalitetu i čvrstina koju ima Crvena zvezda. Samo bih još istakao da su nam sigurno mnogo falili u rotaciji Aleksa Radanov i Stefan Lazarević. Čestitam Crvenoj zvezdi i želim joj svu sreću u borbi za prvo mesto", rekao je Čović.

Zvezda u poslednja tri kola igra protiv Zadra (d), Igokee (g) i Cibone (d), a FMP sa Megom (g), Olimpijom (d) i Budućnošću (g).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve