Nova vest
Košarka

Subota, 03.02.2018.

13:05

Meč koji Zvezdi može obezbediti domaći teren

Košarkaši Cedevite i Budućnosti igraju od 19 časova u Zagrebu jedan od ključnih mečeva u tekućoj sezoni regionalne ABA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Meč koji Zvezdi može obezbediti domaći teren
Foto: ABA/Buduænost Voli

Četiri kola pre kraja Budućnost deli prvo mesto sa Crvenom zvezdom sa po 15 pobeda i tri poraza, dok je Cedevita treća sa 13-5.

Podgoričani u Zagreb putuju nakon neočekivanog poraza od Mornara u prošlom kolu, a pod pritiskom su jer Zvezda igra protiv FMP u ovom kolu, pa se očekuje lagan trijumf crveno-belih.

"Prvenstvo ulazi u završnu fazu. Ostalo je još četiri kola pre doigravanja. Mi smo učešće odavno osigurali, sada ostaje da vidimo ko će biti naš protivnik. Ovo je peto vezano gostovanje, imamo i odsutne igrače, tako da ne znamo definitivan sastav za meč sa Cedevitom", rekao je trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

Pobeda Cedevite nad Podgoričanima otvorila bi Zvezdi put ka prvom mestu na tabeli. Kvota na keca je 1,70, a na dvojku 2,30. Pogledajte sve MOZZART kvote za ovaj meč.

"Imamo pred nama vrlo dobrog protivnika kojeg saigrači poznaju, a protiv nekolicine sam već igrao. Utakmica je važna za oba tima", kaže krilni centar Budućnost Džastin Dolmen.

Biće ovo četvrti susret dva tima u tekućoj sezoni. Cedevita je slavila u finalu Superkupa krajem septembra 78:69, a potom su Podgoričani zabeležili dva trijumfa, prvo kod kuće 66:60, a onda i u Zagrebu 78:75, pre 20 dana u Evrokupu.

"To je derbi. Dužni smo im. Doći će kod nas, igramo u Košarkaškom centru Dražen Petrović, tako da mislim da ne treba posebno motivirati igrače. Istina, nismo u nekom super stanju, psihičkom ni fizičkom, ali kao što sam rekao, to je derbi. Naš zadnji poraz protiv njih kod kuće u Eurokupu mogao se drugačije završiti. Imali smo tada dobar period igre, ali treba nam takva intenzivnost i energija 40 minuta. Znam da nije lako. Budućnost je u jako dobrom ritmu. Igraju dobro i trojica igrača Ivanović, Gordić i Gibson su im stvarno u vrhunskoj formi. Imaju samopouzdanje i kad i počnu slabo tokom utakmice rastu i nije ih lako pobijediti. Sve naše utakmice s njima su završile tu negdje. Tri smo odigrali dosad, tako da se nadam da će nam se konačno i malo sportska sreća pokazati jer nam treba", rekao je trener Cedevite Jure Zdovc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve