Nova vest
Košarka

Utorak, 23.01.2018.

19:43

Kup Radivoja Koraća i ove godine u Nišu

Kup Radivoja Koraća i ove godine održaće se u Nišu.

Izvor: B92

Autor:B92

Kup Radivoja Koraća i ove godine u Nišu
Foto: Gettyimages

Grad Niš učiniće sve što je moguće kako bi Kup Radivoja Koraća protekao na najvišem nivou, rekao je gradonačelnik tog grada Darko Bulatović nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije organizovanog povodom predstojećeg takmičenja.

Kup Radivoja Koraća održaće se od 15. do 18. februara u hali "Čair". Niš će tako po 14. put biti domaćin nacionalnog košarkaškog Kupa.

Bulatović je rekao da je Niš bio odličan domaćin nacionalnog kupa prethodnih godina i dodao da je ta sportska manifestacija od velikog značaja za čitav grad.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević izjavio je da su svi košarkaški klubovi, tokom ankete koju je radio KSS, rekli da vole što se Kup Radivoja Koraća igra u Nišu.

Tomašević je podsetio da će naredne godine Srbija biti domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice i dodao da će jedna grupa tog takmičenja biti organizovana u Nišu.

"Bilo bi dobro da A seniorska reprezentacija Srbije, ukoliko bude mogućnosti, jednu svoju kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo odigra u Nišu. Očekuju nas tri utakmice i to septembra i novembra ove godine i februara naredne godine", rekao je Tomašević.

On je kazao da je KSS posao na neki način agresivniji, u smislu da želi da organizuje što više medjunarodnih košarkaških takmičenja.

"Ove godine nas očekuje kadetsko Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, a u saradnji sa Medjunarodnom košarkaškom federacijom i NBA orgnizovaćemo predstojećeg leta košarkaški kamp u Beogradu. To je verovatno najveći projekat koji NBA organizuje van Amerike", izjavio je Tomašević.

Na predstojećem Kupu Radivoja Koraća nastupiće Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemaks, FMP, Zlatibor, Metalac, Dinamik i Borac Čačak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve