Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.01.2018.

15:53

Štimac: CSKA najbolji u Evropi, nismo imali šanse

Košarkaši CSKA ubedljivo su pobedilii Anadolu Efes 110:79, u 18. kolu Evrolige.

Izvor: Milošević M.A.

Autor:Milošević M.A.

Štimac: CSKA najbolji u Evropi, nismo imali šanse
Foto: Starsport

Svih 12 "Armejaca" iz rostera se upisalo u strelce, a ruski tim je postigao čak 18 trojki iz 27 pokušaja. CSKA je predvodio Kori Higins sa 21 poenom, 16 je dodao Serhio Rodriges, 15 je ubacio Nando de Kolo uz sedam asistencija, dok je Vil Klajburn postigao 13 uz šest skokova i četiri proigravanja.

S druge strane, najkorisniji igrač u timu Efesa bio je Vladimir Štimac koji je za 22 minuta na parketu zabeležio dabl-dabl sa deset poena (3/6 iz igre) uz 12 skokova, a imao je i dve asistencije te ukradenu loptu.

Štimac je opet bio u drugom planu kod trenera Ergina Atamana, koji mu je više prostora na parketu dao tek u drugom poluvremenu kad je meč već bio rešen.

“Loše smo odigrali u prvom poluvremenu, dok je CSKA pogodio sve otvorene šuteve. Dobro su šutirali, oni su najbolja ekipa u Evropi i jednostavno su uvek imali prednost. Mi, s druge strane, nismo odigrali dobru odbranu. Videli su naše slabe tačke i tu su igrali”, rekao nam je Štimac pre povratka za Tursku.

Efes u petak očekuje novi težak meč, a ovog puta protivnik je Fenerbahče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve