Nova vest
Košarka

Sreda, 17.01.2018.

15:09

EL: Željko čeka svoje Atinjane, španski derbi u

Drugog dana 18. kola Evrolige biće odigrana dva derbija – Real će u Madridu dočekati Baskoniju, dok će Fenerbahče ugostiti Panatinaikos.

Izvor:

Autor:

EL: Željko čeka svoje Atinjane, španski derbi u
Getty images

'Kraljevski' klub nalazi se u neverovatnoj seriji od dvanaest pobeda u svim takmičenjima, od kojih je tačno pola došlo u elitnom društvu, pa se nalazi na četvrtom mestu na tabeli, sa dve pobede manje od vodećeg dvojca – Olimpijakos, moskovski CSKA.

"Imam svih 13 igrača na raspolaganju, ne računajući one koji su još ranije završili sezonu, tako da zaista nemam nikakvih problema pred meč. Baskonija nas je razbila u prvom meču, nismo imali odgovor na njihovu igru. Ipak, pored rasporeda koji imamo, ne možemo da se fokusiramo na samo jednu utakmicu. Očekujemo najbolju Baskoniju u Madridu i ukoliko želimo da pobedimo moramo da uradimo mnogo dobrih stvari", rekao je Pablo Laso, trener domaćina.

S druge strane, Baski se nalaze u nešto lošijoj formi pošto su u poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima poraženi čak šest puta, ali su zato bili veoma ubedljivi u prošloj rundi protiv Olija, kada su slavili sa 32 poena razlike (86:54).

Dva časa ranije, Željko Obradović će u Istanbulu od 18.45 dočekati tim za koji ga vezuju najveći uspesi u evropskoj klupskoj košarci. Aktuelni prvak Evrope igra dobro u poslednje vreme i nalazi se na petom mestu na tabeli sa skorom 11-6, jednim trijumfom manje od narednog rivala.

"Veoma teška, ali isto tako, i važna utakmica je pred nama. Igramo sa timom koji igra sjajno u oba takmičenja. Znaju šta žele, a, gledajući unazad na prvi meč (pobeda Panate 70:68) mislim da nas čeka drugačija utakmica nego u Atini. Moji igrači moraju da shvate da je ova utakmica ključna za nas i biće nam potrebna pomoć navijača. Naravno, poštovanje koje gajimo prema svima iz Panatinaikosa je ogromno", jasan je Žoc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve