Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.01.2018.

16:53

Dženkins se vratio u Pionir: Umalo nisam promašio svlačionicu

Košarkaš Himkija Čarls Dženkins rekao je da voli da se vrati u Beograd i da očekuje tešku utakmicu protiv svog bivšeg kluba Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Dženkins se vratio u Pionir: Umalo nisam promašio svlačionicu
StarSport

Dženkins se na početku razgovora našalio i rekao kako umalo nije promašio svlačionicu Himkija i ušao u Zvezdinu, a posle toga je krenuo ozbiljno.

"Uvek je lepo vratiti se ovde. Biće lepo što ću videti prijatelje i ponovo igrati pred sjajnim navijačima. Kada utakmica počne i tokom tih 40 minuta, ipak ću zaboraviti na to", rekao je Dženkins novinarima u Beogradu.

Zvezda i Himki će se u utorak u Beogradu sastati u 18. kolu Evrolige.

"Biće teška utakmica", naveo je Dženkins.

Čarls Dženkins je ukupno tri sezone proveo u Crvenoj zvezdi i rekao je da mu navijači srpskog kluba i dalje šalju poruke i da se trudi da svima odgovori.

Srpski košarkaš iz Himkija Stefan Marković je, poput Dženkinsa, rekao da je srećan što će igrati kod kuće, u svom rodnom gradu.

"Svi znaju da je atmosfera u Beogradu jedna od najboljih u Evropi i radujem se što ću igrati pred porodicom i prijateljima. Igrao sam tu protiv Zvezde i Partizana i atmosfera je uvek lepa, uvek dodatno motiviše", rekao je Marković.

On je dodao da Himki mora da igra sa istom energijom svih 40 minuta.

"Biće zanimljivo. Moraćemo da budemo mirni i igramo svoju igru. Radi se samo o košarci. Zvezda ima nov tim, bila je u teškom periodu, ali je sada uhvatila ritam. Igra jaku odbranu. Biće teško, ali ćemo se dobro spremiti i boriti za pobedu", kazao je Marković.

Trener košarkaškog kluba Himki Jorgos Barcokas rekao je da će njegovom timu biti teško.

"Postoje dva aspekta, prvi je kvalitet Zvezdinog tima, a drugi atmosfera u hali. Moraćemo da se izdignemo iznad toga. Zvezda je u dobroj formi, ima hemiju i igra sa mnogo energije", rekao je Barcokas.

Utakmica će se igrati u utorak od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve