Nova vest
Košarka

Petak, 12.01.2018.

19:47

Šved "razbio" Dončića, Real "uništio" Himki

Košarkaši Real Madrida ubedljivo su savladali Himski 95:78, na gostovanju u Podmoskovlju u 17. kolu Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Šved
Foto: EPA/ YURI KOCHETKOV

"Kraljevski klub" dominirao je pred oko 6.300 gledalaca u Mitišći areni od prvog minuta, poveo 9:3, pa stigao do 26:15 u finišu prvog perioda, a meč prelomio već u drugom kada je serijom 24:6 došao do nedostižnih +23 (51:28).

U drugom poluvremenu Španci su samo održavali prednost koja je dostigla maksimalnih +25 (84:59) sredinom poslednjeg kvartala.

Osim što domaći navijači nisu videli dostojan otpor Himkija Realu, nisu imali priliku ni da uživaju u pravom obračunu dvojice možda i najboljih igrača na Starom kontinentu u ovom trenutku.

Aleksej Šved je nastavio u svom NBA šuterskom ritmu i sa 23 poena (9/22) uz četiri asistencije (pet izgubljenih) zasenio Realovog vunderkinda Luku Dončića, koji je bio rezervisan, pa je meč završio sa 10 poena (2/8), po četiri asistencije i skoka, te dve ukradene lopte.

Real je predvodio Rudi Fernandes sa 16 poena, pogodivši pet od šest pokušaja za tri poena, dok su po 11 dodali Fabijan Kozer i Valter Tavares, koji je imao i osam skokova. Deset poena ubacio je i Džejsi Kerol.

S druge strane, Šveda je koliko toliko pratio samo Tajer Hanikat sa 17 poena uz pet skokova, deset je dodao Malkom Tomas uz devet uhvaćenih lopti, dok srpski plejmejker Stefan Marković nije uspeo da postigne koš za 14 minuta na parketu, zabeleživši samo jednu asistenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d