Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.01.2018.

19:42

Džikić: Trojke 70%, neverovatno, ali je tako

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić nije bio posebno euforičan iako je njegova ekipa po drugi put u sezoni bila bolja od Crvene zvezde.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Džikić: Trojke 70%, neverovatno, ali je tako
StarSport

Budućnost je posle pobede u Beogradu, bila bolja i u Podgorici 92:86 u 15. kolu regionalnog takmičenja.

"Naš protivnik je šampion ABA lige. U odnosu na sastav i novac koji su uložili igraju sjajno u Evroligi. Pred nama je težak januar. Lokomotiva, Zvezda. Momci treniraju dobro i naporno i šutirali su sjajno. Ali, na nekim utakmica samo promašivali, pa je protivnik hvaljen zbog odbrane. Pobedili smo, srećan sam idemo dalje", rekao je Džikić posle utakmice.

Njegov tim je pobedio nestvarnim šutem za tri poena. Kajl Gibson, Nikola Ivanović, Kajl Lendri i ostatak tima su pogađali sve spolja, tokom meča su imali i 14/16 za tri, a tek u poslednjoj četvrtini je procenat počeo da opada – do 16 od 23 pogođene trojke.

Imali smo procenat šuta od 70 odsto za tri poena. Neverovatno, ali je tako. Odbrana je bila dobra na obe strane. Bila je što bi vi rekli 'masa' žestokih duela. Zvezda je sjajan tim. Više volim što smo pobedili na veliki broj poena, nego da smo izgubili na malo broj poena.", dodao je Džikić.

Njegov tim je pobedom povratio čelnu poziciju u ABA ligi u kojoj je Budućnost sada prva sa 13 pobeda i dva poraza. Cedevita je druga sa 12 pobeda i tri poraza koliko ima i Crvena zvezda na trećem mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve