Nova vest
Košarka

Petak, 05.01.2018.

22:36

Real ubedljiv, Oly se kockao, Šved u NBA ritmu

Košarkaši Real Madrida, Olimpijakosa i Himskija zabeležili su pobede u mečevima 16. kola Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Real ubedljiv, Oly se kockao, Šved u NBA ritmu
Foto: EPA/ROBERTO BREGANI

Real je bio ubedljiv protiv Makabija 93:81, iako je Luka Dončić odigrao jedan od slabijih mečeva ove sezone sa tek 11 poena, četiri asistencije i tri skoka.

"Kraljevski" klub je predvodio veteran Felipe Rejes sa 14 poena i pet skokova, 13 je dodao Fakundo Kampaco, dok je u reketu dominirao Volter Tavares sa dabl-dablom od deset poena i 12 uhvaćenih lopti.

Nemoćni Makabi predvodio je Pjer Džekson sa 29 poena, šest skokova i pet asistencija, a dostojno ga je pratio samo Artsjom Parahuskis sa 16 poena i osam uhvaćenih lopti.

Olimpijakos je nadigrao Emporio Armani 87:80 u Pireju, ispustivši 17 poena prednsoti opuštanjem u završnici susreta.

Grčkog velikana predvodio je tandem Kostas Papanikolau i Kajl Viltjer sa po 15 poena, a na parket se vratio i Srbin Nikola Milutinov sa osam poena uz tri skoka.

U timu Armanija najefikasniji je bio Endru Gaudlok sa 20 poena, dok je Vladimir Micov postigao 11 uz četiri skoka i dve asistencije.

Himki je sjajnom završnicom slomio Bamberg 74:70 na gostovanju u Nemačkoj, za četvrti uzastopni poraz domaćina.

Iako nije poentirao u odlučujućoj seriji 5:0 u poslednja tri i po minuta, igrač utakmice bio je Aleksej Šved sa 28 poena (9/23 iz igre) i šest asistencija.

Stefan Marković je postigao sedam poena uz pet skokova, tri proigravanja i dve ukradene lopte za Himki.

S druge strane, Dejan Musli je postigao dva poena uz šest skokova za Banberg, u kojem je najefikasniji bio Dorel Rajt sa dabl-dablom od 20 poena i deset uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve