Nova vest
Košarka

Petak, 05.01.2018.

20:30

Užasan pad Nanalija zasenio partiju karijere Gudurića

Pobeda Fenerbahčea nad Baskonijom 79:74 ostala je u drugom planu, nakon teško pada Džejmsa Nanalija.

Izvor: AK

Autor: AK

Užasan pad Nanalija zasenio partiju karijere Gudurića
Foto: EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Amerikanacu su skliznuli prsti sa obruča prilikom zakucavanja, izgubio je ravnotežu i žestoko pao na parket na ramena i vrat.

Dok su igrači i svi navijači u tišini čekali da vide da li je dobro, on je na nosilima iznet iz dvorane.

Oči su mu bile otvorene, ali nije pomerao glavu koja je imobilisana "kragnom". Čekaju se prve procene lekara.

Fener je do pobede predvodio Marko Gudurić sa 18 poena uz tri skoka i asistenciju, a pratili su ga Bred Vonamejker sa 16 i Džejson Tompson sa 12 uz deset skokova.

Najefikasniji u timu Baskonije bio je Tornike Šengelija sa 15 poena i šest uhvaćenih lopti, 11 je postigao Johanes Vojtman, a po deset su ubacili Janis Tima i Met Džening.

Posle egala u prvih desetak minuta, Baskonija preuzima kontrolu i serijom 7:0 stižedo 29:21, ali se Fener vraća u meč do poluvremena (36:38).

Usledila je rezultatska klackalica tokom drugog kvartala, da bi Fener na 58:59 napravio seriju 15:4 do sredine poslednje četvrtine za maksimalnih +10 (73:63).

Međutim, Baski se vraćaju u meč i smanjuju na 75:73 pred poslednjia dva i po minuta, ali Gudurić pogađa oba penala, a potom koš postiže Vonamejker i stavljaju tačku na meč.

Fener posle 16. kola ima skor 10-6, dok je Baskonija na 7-9 van pozicije koja vodi u plej-of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve