Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.01.2018.

23:15

De Kolo briljirao, Barsi važan trijumf nad CSKA

Košarkaši Barselone pobedili su moskovski CSKA u 16. kolu Evrolige sa 85:72 u Palati Blaugrana.

Izvor: B92

Autor:B92

De Kolo briljirao, Barsi važan trijumf nad CSKA
Getty Images

Ekipi CSKA nije pomogao ni raspoloženi Nando De Kolo koji je upisao 23 poena jer je on uz Hajnsa (10) bio jedini dvocifreni u ruskoj ekipi, dok su u Barsi to bila petorica igrača.

Barsu su do pobede predvodili Peteri Koponen sa 13, Tomas Ertel sa 12, Pjer Oriola je ubacio 11, a Huan Karlos Navaro i Adam Hanga su dodali po deset.

Barselona je odmah pokazala "zube" najboljoj evroligaškoj ekipi ove sezone i već posle nekoliko minuta imala prednost od osam poena, da bi u prvoj četvrtini došla i do +10 na 19:9.

CSKA se tada malo konsolidovao ali je Barselona drugu četvrtinu započela kao i prvu i vrlo brzo stigla do +16 (40:24).

Usledio je pad posle koji nisu uspeli da uspore ni otvorenim šutevima u pojedinim situacijama i već do poluvremena je delovalo da je psihološka prednost na strani Rusa.

CSKA je u nastavku prišao i na samo tri poena zaostatka kod 53:50, ali je ekipa Sita Alonsa odgovorila na pravi način i do kraja treće deonice vratila dvocifrenu prednost.

Tokom četvrte četvrtine je svoj kapital uvećavala, pa timu CSKA nije pomogla mini-serija u finišu da izbegne tek četvrti poraz ove sezone. Barselona je skinuvši "skalp Armejcima" došla do šestog trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve