Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.01.2018.

22:00

PAO trojkama produbio krizu Efesa, Štimac 4p

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su kod kuće Anadolu Efes u 16. kolu Evrolige sa 90:79.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

PAO trojkama produbio krizu Efesa, Štimac 4p
EPA

Atinski "zeleni" su tokom meča odlično šutirali trojke (14/26) i tokom čitavog meča su kontrolisali rezultat.

Promene koje su se desile na klupi Efesa kao da su poremetile i Vladimira Štimca koji je nakon Velimira Perasovića imao nekoliko slabijih partija. Štimac je Panatinaikosu ubacio svega četiri poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Kod pobednika su najbolji bili Nik Kalatas i Nikos Papas. Kalates je pored 17 poena imao i devet asistencija i dve ukradene lopte, tok je Papas upisao 16 poena i tri asistencije.

U Efesu je Džoš Adams imao 20 poena, a Brok Motum 14. Krunoslav Simon i Brajant Danston su takođe bili dvocifreni sa 13, odnosno 12 poena.

Efes je samo u prvih nekoliko minuta bio konkurentan. Vrlo brzo Panatinaikos pravi seriju 7:0, a kada je Efes stigao na dva poena zaostatka (11:9), domaćin odgovara još većim nizom od deset koševa da bi na poluvreme otišao sa +14, 47:33.

Pred kraj treće četvrtine, Atinjani su imali i plus od 19 poena 70:51, ali su potom malo popustili gas. Efes je uspeo da smanji razliku do kraja na devet poena, ali je Panatinaikos lagano priveo meč kraju za skor 11-5 i treće mesto. Efes je poslednji sa 4-12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve