Nova vest
Košarka

Petak, 29.12.2017.

20:25

Pet "privatnika" Himkija, veliki preokret Efesa

Košarkaši Barselone bili su bolji od indisponiranog Himkija sa 79:65, dok je Anadolu Efes pobedio Brose Bamberg posle velikog preokreta sa 69:58.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Pet
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Srpski košarkaši Vladimir Štimac i Stefan Marković nisu se posebno istakli u dresovima Efesa i Himkija.

Barsa je pobedila zahvaljujući timskoj igri koja nije previše krasila rusku ekipu. Barsa je imala 13 asistencija više od Himkija (32/19) u kom se samo pet igrača upisivalo u strelce.

Šved je bio najefikasniji sa 22 poena, Tajler Hanikat je imao 18 i Entoni Gil 13. Ostali su bili ispod deset poena, a Stefan Marković iz tri pokušaja nije pogodio nijednom pa je meč završio bez poena. Imao je četiri asistencije i dve ukradene lopte za 20 minuta u igri.

U timu Barselone koja je od starta krenula snažno istakli su se Ante Tomić, Viktor Klaver i Kevin Serafan sa po 12 poena, a samo Pjer Oriola i Fil Presi koji nisu ni igrali, nisu pogađali koš Himkija.

Barsa je posle ove pobede 13. sa pet pobeda i deset poraza, dok je Himki osmi sa osam pobeda i sedam poraza.

Anadolu Efes Vladimira Štimca je napravio čudesan preokret u drugom poluvremenu protiv Brose Bamberga Luke Mitrovića i Dejana Muslija. Štimac je ovog puta imao samo dva poena, ali je za Efes konačno proradio Derik Braun.

Brose je u 22. minutu na startu drugog poluvremena vodio i sa 15 poena prednosti (44:29), ali je Efes za deset minuta napravio potpuni preokret i poveo sa 54:50. Tome je doprinela i serija od 15:2 u trenucima kada je Bamberg vodio sa 48:44.

Štimac je imao samo dva poena, ali je spomenuti Braun ubacio 21 uz tri trojke koje je dao u poslednjoj četvrtini. Erik Mekolum je postigao 19 poena, a dvocifreni su bili Kruno Simon i Brajant Danston sa 11 i 10 poena. U Bambergu je Riki Hikman bio jedini igrač sa deset poena, svi ostali su imali manje.

Musli mu je bio najbliži sa devet poena. Efes je pobedio prvi put pod vođstvom Ergina Atamana ali je i dalje poslednji sa četiri pobede i 11 poraza. Bamberg je 11. sa skorom 6-9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve