Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.12.2017.

19:00

Feldin promašio za egal, Zvezda poklekla u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su Panatinaikosa u 14. kolu Evrolige sa 69:63. Zvezda sada ima pet pobeda i devet poraza.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Feldin promašio za egal, Zvezda poklekla u Pioniru
StarSport

Zvezda nije uspela da se vrati na pobednički kolosek pa je posle teškog poraza od Fenerbahčea u Istanbulu, poražena i kod kuće u utakmici koju je Panatinaikos dobio Zvezdinim oružjem - trojkama.

Najbolji igrač u Zvezdi je bio Džejms Feldin koji je pri rezultatu 66:63 promašio bitnu trojku za izjednačenje koja je mogla da prelomi tok meča.

Kod pobednika je najbolji bio Džejms Gist sa 16 poena, koliko je imao i Markus Denmon.

Panatinaikos je već u svom prvom napadu na meču nagovestio šta će mu biti glavna prednost jednih u odnosu na druge u meču - posle uvodnih poena Matijasa Lesora nakon ofanzivnog skoka, trojku je pogodio Lekavičijus.

Feldin je do kraja imao 21 poen i bio je jedini dvocifren u Zvezdi.

Zvezda je od početka krenula da igra dobru odbranu, ali je u nekoliko navrata došlo do konfuzije. Kada je odbrana zaspala na Gistu pri šutu za tri, Gist je to kaznio trojkom, a kada se to desilo u tranziciji - zakucavanjem.

Zahvaljujući mini-roli Gista koji je od starta pokrenuo Panatu, njegov tim je na već posle četiri minuta vodio sa 13:7. Već do tog trenutka su Atinjani pogodili tri trojke.

Od tog trenutka Zvezda počinje da igra daleko čvršću odbranu i posle dve ukradene lopte Metu Lodžeskom crveno-beli prave seriju 8:0 i vode sa 15:13.

Potom posustaju, a Panatinaikos to opet koristi i završava prvu deonicu sa 20:15.

Alimpijević je u drugoj četvrtini uveo Dejana Davidovca, ali je veći doprinos počeo da daje Milko Bjelica. Panatinaikos je nastavio da dobro gađa trojke, ali je Zvezda ipak do poluvremena uspela da se približi na 51:48.

Treću četvrtinu je Zvezda odigrala loše i u njoj je bilo šest ili sedam minuta praznog hoda u napadu koje je atinska ekipa znala da kazni. Tada dolaze i do prve dvocifrene prednosti kada od 44:42 odlaze na 53:42.

Prednost je bila i 13 poena, ali je Zvezda uspela u poslednjoj deonici da se vrati. Posle trojke Lazića i poena Feldina sa linije penala, ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj crveno-beli nisu uspeli da prelome meč u svoju korist, a Panatinaikos je mirno slobodnim bacanjima rešio meč u svoju korist.

Zvezda narednu utakmicu igra protiv Armani Milana.

IV četvrtina

40' Feldin promašuje važnu trojku za izjednačenje, Rivers hvata loptu i ide na liniju za slobodna bacanja. Pogađa

39' Feldin pogađa posle faula dva bacanja, Zvezda na -3, 66:63! Panatinaikos ne pogađa ali hvata ofanzivni skok posle nesporazuma ko će do lopte. To ne koristi Gist.

38' Laziiiić! Pogađa trojku kapiten Zvezde kada je najviše trebalo! 66:61 za Panatinaikos, nešto više od dva minuta do kraja.

37' Feldin fauliran na šutu za tri poena. Pogađa sva tri penala Zvezdin bek. Na drugoj strani Denmon pogađa dva slobodna bacanja, 66:58.

36' Gist poentira, a Panatinaikos ponovo blizu dvocifrene prednosti, 64:55.

35' Feldin prolazi do obruča i pogađa a Lazić krade drugu loptu za dva napada ali to ne koristi Bjelica koji promašuje trojku.

34' Dva dobra napada gostiju i Panatinaikos opet beži na +9, 62:53.

33' Dobrić šutira za tri, blokira ga Gist, loptu hvata Janković i pokušava da zakuca ali ga faulira Singlton. Janković pogađa oba bacanja 58:53 za Panatinaikos.

32' Enis pritiska u odbrani, ali pravi dva brza faula, pa se Ročesti vraća u igru.

31' U ekipi Zvezde prvi put ulazi i Dilan Enis i odmah pravi ličnu grešku. U igru je ušao i Antić i napravio prolaz Dobriću koji ide na drugi obruč uz osnovnu liniju 58:51.

III četvrtina

30' Pogađa Lesor posle ofanzivnog skoka i spušta svoj tim ispod deset razlike, 57:49. Vujukas na drugoj strani pogađa jedno bacanje posle faula, a Zvezda ne koristi nekoliko prilika da postigne važne poene pa na kraju treće četvrtine ostaje 58:49.

28' Nekoliko promašenih zicera Zvezde i šest minuta bez poena, sve to konačno prekida Džejms Feldin poenima iz prodora, a onda Janković pogađa trojku za Zvezdu, 57:47.

27'
Gist izbacuje loptu iz obruča, Adetokumbo pre toga pogađa pa Panatinaikos prvi put ima dvocifrenu prednost, 53:42.

26' Bjelica dva puta izblokiran na obruču, Zvezda bez poena puna četiri minuta.

25' Prolazi Adetokumbo, pogađa i on posle promašaja Ročestija, a Panatinaikos lagano dolazi do +9, 51:42.

24'
Pogađa posle prodora Markus Denmon, a Panatinaikos se polako odmiče. Atinjani vode sa 49:42, a Zvezda u napadu ne može da pogodi ništa.

23' Skok Adetokumba u napadu posle promašaja Gista za tri poena, 46:42. Panatinaikos je u trećoj četvrtini počeo da forsira šut za tri poena koji je odlično služio u prvom poluvremenu.

22' Feldin spušta loptu u koš, pa posle poena Ročestija Zvezda prilazi na 44:42.

21'
Feldin promašuje trojku, ali Singlton ne greši, 44:38.

II četvrtina

20' Dva poena sa linije penala pogađa Denmon, Zvezda još jednom greši bacanjem lopte preko pola, a Džejms Gist uz faul pogađa posle "er bola" Mitoglua, 38:38. Ročesti promašuje flouter u poslednjem napadu Zvezde, na drugoj strani Denmon pogađa trojku sa zvukom sirene i Panatinaikos vodi 41:38.

19' Sjajni Bjelica! Napao je Džejmsa Gista licem ka košu i pogodio uz drugi faul Gista. Zvezda ima tri poena prednosti na minut i dvadeset sekundi do kraja prvog poluvremena 37:34. Pogađa i dodatno pa Zvezda vodi 38:34.

18' Tejlor Ročesti nije toliko aktivan u napadu poenterski, ali se odlično snašao kada je pokupio "ničiju" loptu u reketu Panatinaikosa i položio za 35:34 i nastavak rezultatske klackalice u "Pioniru".

17' Bjelica koš za Zvezdu, na drugoj strani Denmon, 34:32 za Panatinaikos. Lopta nekoliko napada unazad ide na Bjelicu, koji dobija faul Gista, ali promašuje jedan od dva penala, 34:33.

16' Dobrić pogađa trojku, ali kao u nekoliko situacija od početka meča, atinski tim odmah posle Zvezdine trojke odgovara svojom. Do sada su dali pet i vraćaju vođstvo 32:30.

15' Gist poentira pod košem, u situaciji kada se činilo da je napravio korake. Rivers u međuvremenu pravi novi faul, treći, a Feldin promašuje oba penala. To kažnjava Met Lodžeski na drugoj strani utrčavanjem uz osnovnu liniju za 29:27 u korist gostiju.

14' Još jednom Feldin! Ovog puta prodor za 25:25. Lesor okreće pod košem Gejbrijela i pogađa uz faul. Promašuje dodatno bacanje ali Zvezda hvata ofanzivni skok posle kog Feldin promašuje trojku.

13' FELDIIIIIIIIIIIN! Tehnička greška Kejsiju Riversu, Feldin pogađa slobodno bacanje, a onda i trojku za vođstvp Zvezde 23:22. Trojkom odgovara i Denmon.

12' Lesor se priključio poenima pod košem, a onda i Džejms Feldin pa Zvezda smanjuje na 22:19.

11' Singlton pogađa za najveću prednost gostiju 22:15.

I četvrtina

10' Lazić odlično brani Papasa u prodoru, ali onda promašuje ceo koš u narednom napadu sa poludistance. Poslednji napad za Panatinaikos nije iskoristio Gist koga je dobro sačuvao Lesor.

9' Poentira i Rivers pa Panatinaikos opet vodi, 17:15. Gist pogađa uz faul Antića pa Panata vodi sa 20:15 i odgovara serijom 7:0.

8' Lekavičijus flouterom prekida Zvezdinu seriju, a Pero Antić dobija faul Riversa, ali potom i greši u dodavanju.

7' Antić i Dangubić poentiraju, Zvezda vodi. Zvezda u seriji 8:0 koju Dangubić ulepšava sjajnim zakcavanjem za 15:13.

6' Nova ukradena lopta Zvezde!
Lodžeski još jednom gubi loptu, Ročesti se sjajno snalazi i driblingom iza leđa je povlači napred gde je dodaje Feldinu za laganu realizaciju na obruču 13:11

5' Trojka Singltona 13:7 za Panatinaikos. Izgubljena lopta Meta Lodžeskog i pogodak Bjelice koji je sjajno odigrao pod košem.

4' Trojka Ročestija, ali i trojka i Gista, 10:7.

3'
Izgubljena lopta Zvezde i dva zakucavanja Gista, Panatinaikos je došao do tri poena prednosti 7:4.

2' Dangubić fauliran na šutu, Panatinaikos već na startu pokazuje jaku odbranu, 4:3 za Zvezdu.

1' Bjelica se bori ispod koša, promašuje, ali je na pravom mestu Lesor da iz odbojke poentira za 2:0. Lekavičijus potom daje trojku na drugoj strani, 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

462 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve