Nova vest
Košarka

Utorak, 19.12.2017.

22:39

EL: PAO ubedljiv pred Zvezdu, Dončić isključen

Košarkaši Panatinaikosa ostvarili su ubedljivu pobedu pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: PAO ubedljiv pred Zvezdu, Dončić isključen
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

PAO je dobio Makabi na svom parketu sa 89:76, što mu je deveti trijumf iz 13 utakmica, pa sada zauzima četvrtu poziciju na tabeli.

Grčki klub bio je lišen pomoći Nika Kalatesa, ali nije imao problema sa ekipom iz Tel Aviva – kontrolisao je dešavanja na parketu od početka do kraja, pa u sjajnom raspoloženju dolazi u srpsku prestonicu.

Rivers i Gist ubacili su po 15, a Papas i Singlton po 14 poena, a na drugoj strani Kol je postigao 14, a Džekson 13 poena.

U međuvremenu, ’crveno-beli’ su doživeli debakl u Istanbulu.

Poslednji duel večeri doneo je ubedljiv trijumf Real Madrida nad Valensijom, rezultatom 91:72.

’Kraljevski klub’ je imao minimalnu prednost na poluvremenu, Valensija se držala do poslednjih 10 minuta, ali je domaćin dobio odlučujuću deonicu sa 27:14 i rešio pitanje pobednika.

Interesantno je da je Real veći deo utakmice igrao bez Luke Dončića, koji je sredinom drugog kvartala dobio isključujuću grešku zbog udaranja Tibora Plajsa u lice i tako postao najmlađi košarkaš koji je isključen na nekom duelu u najjačem evropskom takmičenju.

Kod Madriđana je najefikasniji bio Fakundo Kampaco sa 14 poena i 8 asistencija, dok su po 12 poena dodali Volter Tavares, Džejsi Kerol, Felipe Rejes i Trej Tompkins, koji je imao i 11 skokova.

S druge strane, istakao se Bojan Dubljević sa 18 poena, pet više od Erika Grina.

U sledećem kolu ekipa Pabla Lasa gostuje Bambergu, dok Valensija dočekuje Žalgiris iz Kaunasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve