Nova vest
Košarka

Petak, 15.12.2017.

16:10

Dvojica Srba među najboljim mladim igračima EL

Specijalizovani košarkaški portal Eurohups (Eurohoops) napravio je listu sedam najboljih mladih igrača Evrolige starosti do 25 godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Dvojica Srba među najboljim mladim igračima EL
Foto: EPA/SEDAT SUNA

Listu, logično, predvodi 18-godišnji superstar Real Madrida Luka Dončić koji ove sezone prosečno beleži 20,9 poena uz 6,1 skokova i 4,2 asistencije po meču.

Na ovom spisku nalaze se i dvojica srpskih košarkaša, jedan igrač Crvene zvezde, te bivši košarkaš FMP Železnika.

Uzdanice srpske škole košarke su 22-godišnji centar Olimpijakosa Nikola Milutinov, te 23-godišnji plejmejker litvanskog Žalgirisa Vasilije Micić.

Milutinov je u poslednjih godinu dana izrastao u jednog od nosilaca igre grčkog velikana, a ove sezone prosečno beleži 8,5 poena uz 5,4 skokova po meču.

"Utiče na igru na obe dela terena zahvaljujući veličini i snazi. Štaviše, Milutinov ima ključnu ulogu u rotaciji trenera Janisa Sfaropulosa, u kojoj se dokazuje kao jedan od najboljih visokih igrača. Srbin je već zvezda", navodi analitičar portala Eurohups.

Micić se preporodio dolaskom u Kaunas gde prosečno beleži 6,9 poena uz 4,6 asistencija, a posebno je bio impresivan početkom novembra na gostovanju u Moskvi gde je postigao 20 poena uz sedam asistencija protiv CSKA.

"Micić je jedna od najbolje čuvanih tajni Žalgirisa. Deveti je asistent takmičenja što je impresivno, ali problem ovog beka je konzistentnost. Iako ima talenat i veštinu da donosi velike pobede, loše večeri pokazuju da mu je i dalje potrebno vreme. Ali, sa jednim od najboljih plejmejkera svih vremena Šarunasom Jasikevičusom kao trenerom, može samo postati bolji učeći od njega", kaže se o Miciću.

Eurohups ističe i centra Crvene zvezde Matijasa Lesora, 22-godišnjeg Francuza čiji je prosek 9,4 poena uz 6 skokova po meču, a tu su još Arturas Gudaitis i Kaleb Tarčevski iz Olimpije Milano, te bivši igrač FMP Džona Bolden iz Makabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve