Nova vest
Košarka

Petak, 15.12.2017.

09:00

Dragan Todorić = KK Partizan

Revolucija – tako se može opisati odluka KK Partizan da posle 35 godina Dragan Todorić više nema zvaničnu funkciju u klubu.

Izvor: AK

Autor: AK

Dragan Todorić = KK Partizan

Todorić je neprevaziđena ličnost u svetu košarke jer je učestvovao u osvajanju svih 45 trofeja u istoriji kluba iz Humske 1!

Došao je među crno-bele kao igrač 1972. godine, kada je bio blizu dresa najvećeg rivala Crvene zvezde, igrao do 1983, a onda se nakon dve sezone kada je otišao u igračku penziju vratio u Humsku kao funkcioner.

U proteklih 35 godina bio je član marketinga, pomoćni trener, sekretar, generalni sekretar i najduže sportski direktor. Od 14. decembra 2017. je "savetnik" predsednika Ostoje Mijailovića.

Kao igrač je bio deo generacije sa Draženom Dalipagićem i Draganom Kićanovićem, predvođene sa klupe legendama jugoslovenske košarke Rankom Žeravicom i Aleksandrom Nikolićem koja je od crno-belih napravila košarkašku silu.

Odigrao je 363 zvanične utakmice za klub po čemu je šesti svih vremena, osvojio je po tri titule šampiona Jugoslavije, jedan Kup, te dva Kupa Radivoja Koraća (tadašnje prestižno evropsko takmičenje).

Potom je bio deo administracije koja je "stvorila" Vlada Divca i Žarka Paspalja, te iznedrila besmrtnu generaciju sa Aleksandrom Đorđevićem i Predragom Danilkoja je 1992. godine postala prvak Evrope, a potom uspešno održavao klub u evropskom kremu u eri Duška Vujoševića. Moglo bi se reći da je bio jedini koji je smeo da "podvikne" ovom autoritativnom treneru.

Ko god dođe na mesto Dragana Todorića, a spekuliše se da bi to mogao biti bivši reprezentativac Nikola Lončar, ispred sebe će imati možda divovski zadatak da opravda čast koja mu je ukazana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve