Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.12.2017.

21:11

Vasa dobio Marka, Žalgiris šokirao Istanbul

Košarkaši Žalgirisa pobedili su u Istanbulu Fenerbahče u prvoj utakmici 12. kola Evrolige – 90:89 (16:24, 25:18, 22:22, 27:25).

Izvor:

Autor:

Vasa dobio Marka, Žalgiris šokirao Istanbul
EPA-EFE

Gotovo tokom cele utakmice viđena je rezultatska neizvesnost, a litvanski velikan je protiv prvaka Evrope odigrao jednu najboljih utakmica ove sezone u Evropi.

Gosti iz Kaunasa utakmicu su prelomili na pet sekundi pre kraja kada je trojku iz ugla pogodio Arturas Milaknis i tako doveo svoj tim do četiri poena prednosti. Kostas Slukas je na drugoj strani samo uspeo da ublaži poraz svog tima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio Kevin Pangos sa 21 poenom, dok je Aksel Tupan dodao 16, a srpski košarkaš Vasilije Micić za 20 minuta na parketu postigao je šest poena, uz pet asistencija i jedan skok.

U ekipi Fenerbahčea istakao se Jan Veseli sa 20 poena, kao i monstruoznim zakucavanjem, dok je jedan manje ubacio Bredli Vonmejker. Srpski košarkaš Marko Gudurić postigao je sedam poena, uz četiri asistencije i tri skoka.

Žalgiris sada ima sedam pobeda i pet poraza, dok Fener ima skor 8/4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve