Nova vest
Košarka

Sreda, 13.12.2017.

20:45

Novi poraz Partizana, bez šansi u Evrokupu

Košarkaši Partizana poraženi su na svom terenu od španskog Bilbaa u osmom kolu Evrokupa sa 83:67.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Novi poraz Partizana, bez šansi u Evrokupu
StarSport

Crno-beli su ostali bez ikakvih šansi da se plasiraju dalje u Evrokupu, a svoj crni niz od devet poraza u deset poslednjih utakmica su nastavili i u hali "Aleksandar Nikolić". .

Najefikasniji je kod pobednika bio Lusio Redivo sa 20 poena, Mikel Glednes je dodao 15 poena, Rikardo Fišer 12, dok je Srbin Dejan Todorović ubacio šest poena.

U ekipi Partizana je bolji od ostalih bio Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poena, a Novica Veličković je imao 13.

Partizan je prvu četvrtinu počeo dobro, a sjajan potez i step-bek trojka Najdžela Vilijams-Gosa ulili su nadu prisutnih navijača Partizana da bi crno-beli mogli posle odlaska Nikolića da se pokažu u boljem svetlu.

Kada je Đoko Šalić povisio na 5:0 u brzoj mini-seriji Partizana sve je išlo u tom smeru, ali je tada i stalo. Bilbao se već posle 8:2 vraća serijom 6:0 do 8:8 i od tog trenutka se nekoliko minuta igralo poen za poen.

Bilbao je u tim trenucima predvodio Srbin Dejan Todorović koji je pogodio trojku i dvojku, a španski tim je posle njegove asistencije za Tomasa poveo sa 17:11.

Miler sa penala i Veličković iz odbojke držali su priključak Partizana, a onda je na scenu stupio Luis Redivo koji je pogodio prva četiri šuta iz igre na prelasku iz prve u drugu četvrtinu kada je Bilbao stvarao prednost.

Partizan se sve vreme mučio sa čuvanjem svog koša, pa je Havi Salgado iskoristio ofanzivni skok Mikela Glednesa i trojkom osetnije odlepio Bilbao na 29:21 za prvu osetniju prednost španskog tima.

Imali su Španci do poluvremena i svih +13 na 34:21, ali je Partizan iskoristio nekoliko izgubljenih lopti rivala i smanjio na 38:30 u dvadesetom minutu.

Partizan je u nastavku zaigrao bolje i Vilijams-Gos povlači seriju Partizana od starta treće četvrtine kontrom u kojoj je pogodio uz faul Mumbrua.

Crno-bele kao da je podigla igra pleja, Andrić u jednom trenutku krade loptu Todoroviću i poentira u kontri uz faul. Partizan se tada približio na minus dva 40:38, a onda poenima Milera i još jednom sjajnog Gosa poveo sa 43:40.

Domaći igrači su napravili seriju 10:0 do 25. minuta treće četvrtine, ali nisu dugo "jahali" taj momentum i psihološku prednost koju su dobili.

Umesto toga, Bilbao odgovara serijom 12:0 kojom se završava treća četvrtina, 52:43. Poslednja četvrtina nije donela mnogo bolje igre Partizana, naročito u odbrani svog koša.

Bilbao je nekoliko bitnih trojki pogodio posle ofanzivnih skokova i na taj način je Ervel asistirao Fišeru za trojku. Najbolji igrač utakmice Lusio Redivo potom samo produbljuje agoniju Partizana i vraća Bilbau dvocifrenu prednost na sedam minuta do kraja.

Da već u tom 34. minutu može da se gasi svetlo u hali, pobrinuo se Aksel Ervel trojkom kojom je Bilbao otišao na nedostižnih 65:50. Crno-beli su tada i definitivno poraženi, do kraja su gubili i sa 19 razlike što je trojkom u poslednjim sekundama meča samo ublažio Najdžel Vilijams-Gos za novi poraz i slabu utehu Partizana.

IV četvrtina

40' Trojka Salgada, ali i Vilijams-Gosa 83:67. Ovim rezultatom je završena utakmica.

39' Redivo šutira trojku i dobija faul. Pogađa za 80:64, posle kombinacije koju poenima rešava Tanasković.

38' Lusio Redivo pogađa trojku, a Partizan u kontri poentira preko Tanaskovića.

37' Veličković pogađa za dva, ali pogađa i Glednes posle sjajnog zakucavanja, 74:58.

36' Aksel Ervel pogađa novu trojku, a Veličković kreće u prodor i dobija faul Ervela pa potom pogađa za 68:56. Nesportska lična greška nad Glednesom Novice Veličkovića, posle čega Glednes sa četiri vezana poena donosi maksimalnih +16 za Bilbao 72:56.

35' Veličković se vratio na teren posle povrede glave u trećoj četvrtini i vratio loptu u koš nakon promašaja Tomića. Tomić je u narednom napadu pogodio pa je Partizan smanjio na 65:54.

34' Potpuni pad Partizana, novi bitan ofanzivni skok španske ekipe. Loptu je uhvatio Havi Salgado koji je dodao loptu Ervelu a ovaj iz ćoška pogodio trojku za maksimalnih +15 za Bilbao, 65:50

33' Redivo pogađa za dva i Bilbao je opet dvocifren.
Glednes potom iz prodora pogađa još jednom za 62:50.

32'
Miler pogađa slobodno bacanje, drugo promašuje pa Partizan zaostaje poen manje 58:50.

31' Ofanzivni skok Ervela, trojka Fišera, Bilbao povećava 56:49. Na drugoj strani promašuje Šalić, loptu hvata Glednes, a centar Partizana pravi faul. Redivo naskače za dva i povećava na 58:49.

III četvrtina

30' Hamink povećava posle faula, Tanasković promašuje trojku. Veličković dobija udarac u glavu ali ne i faul. Miler u nastavku napada pogađa slobodna bacanja i na kraju treće četvrtine Bilbao vodi sa 53:49.

29' Prvi poeni za Obrada Tomića u lepom okretu blizu koša pa Partizan posle dva penala Aranitovića ima mini-seriju 4:0 i zaostatak 52:47. Patrik Miler ne koristi priliku da dodatno smanji razliku očajnim prodorom i pokušajem.

28' Glednes se otvara pod košem, Redivo mu baca loptu, a sigurne poene faulom sprečava Tomić. Međutim, Mikel Glednes pogađa oba penala za 48:43. Fišer uzima loptu Mihajlu Andriću i polaže na obruču za 50:43 i seriju 10:0 Bilbaa. Ervel produžava tu seriju sa linije penala 52:43.

27' Pogađa Fišer pa sada BIlbao pravi seriju 6:0 i vodi 46:43.

26'
Redivo nastavlja gde je stao na početku druge četvrtine, Pecarski promašuje trojku, a Bilbao vraća prednost preko Glednesa 44:43. Promašio je nakon toga Miler, ali je promašajem uzvratio i Redivo.

25' Vilijams-Gooooooos! Strašna igra plejmejkera Partizana koji pogađa u kontri uz faul i produžava seriju crno-belih na 10:0! Partizan vodi 43:40. Prethodno je pogodio i Patrik Miler.

24' Vilijams-Gos prekida neugodnu seriju promašaja svoje ekipe, a onda u narednom napadu Mihajlo Andrić krade loptu Dejana Todorovića i pogađa uz faul i Partizan prilazi na -2, 40:38.

23' Više promašaja na obe strane.

22' Pogađa i Mumbru u igri leđima i povećava na 40:33.

21'
Gos promašuje trojku, Veličković krade loptu u narednom napadu i istrčava kontru u kojoj pogađa uz faul Mumbrua, 38:33!

II četvrtina

20' Miler promašuje sa poludistance, ali krade loptu Ervelu, kontru istrčava Tanasković i Miler asistira za zakucavanje i 37:28. Nisu iskoristili poslednji napad košarkaši Bilbaa u prvom poluvremenu, Andrić je uhvatio loptu i prosledio je za Milera koji dobija faul i pogađa dva bacanja za 37:30. Usledio je neverovatan faul Tanaskovića i pogodak Fišera za 38:30 na poluvremenu.

18' Pogađa Fišer za dva i čuva prednost iznad deset poena za Bilbao, a Mihajlo Andrić pogađa dva slobodna bacanja 36:26. Gos je povukao dva igrača za sobom u narednom napadu, vratio je loptu Veličkoviću, a kapiten crno-belih je promašio trojku koji posle slobodnog bacanja Todorovića gube sa 37:26.

17' Trojka Aranitovića! Ostaje igrač Partizana sam u uglu posle viška i pogađa za 34:24.

16' Ne prolazi haj-lou kombinacija Partizana, ali promašuje u Fišer za Bilbao.

15' Spektakularno zakucavanje Šejna Haminka, 34:21 za Bilbao.

14'
Pogađa i drugu trojku uzastopno Salgado, 32:21

13'
Ofanzivni skok Glednesa, povratna za Havija Salgada koji pogađa trojku za najveću prednost Bilbaa do sada, 29:21.

12' Redivo pogađa svoj osmi poen, a igrači Partizana ne mogu da ga čuvaju u ovim trenucima jer je pogodio sve što je unutar linije 6.75 uputio ka košu. Mumbru je u kontri izblokirao Stevanovića, a prvi promašaj Redivo upisuje u šutu za tri.

11' Redivo povećava prednost posle promašaja Pecarskog, 24:18, a Bilbao igra čvrstu odbranu pod košem. Na liniju penala ide Đoko Šalić koji je siguran oba puta 24:20 za Bilbao.

I četvrtina

10' Paritzan je smanjio poenima Veličkovića, ali Tanasković gubi loptu, a Argentinac Lusio Redivo pogađa polaganje za 20:16. Isti igrač pravi čak 15. faul na obe strane u prvoj deonici nad Patrikom Milerom koji daje dva koša za 20:18. Redivo postavlja konačan rezultat prve četvrtine svojim četvrtim poenom 22:18.

9' Patizan loše gradi svoj koš, ofanzivni skok Ervela koji povećava prednost na 18:14 posle faula Veličkovića.

8' Patrik Miler je iznudio faul Aleksa Mumbrua, pogodio jedno, promašio drugo bacanje, a onda se za malopređašnji promašaj iskupio Novica Veličković, 17:14 za Bilbao.

7' Todorović pogađa trojku za 15:11. Veličković promašuje zicer, na drugoj strani Todorović trči kontru i asistira Tomasu koji promašuje dodatno bacanje, 17:11.

6' Rezultatska klackalica u Pioniru, u strelce se upisuje po prvi put i Srbin Dejan Todorović, a Bilbao vodi 12:11.

5' Ervel sjajno pogađa iz okreta za prvo vođstvo Bilbaa 10:8, a na drugoj strani promašuje trojku Miler, ali u narednom napadu vraća prednost Najdžer Vilijams-Gos koji je pogodio i dodatno slobodno bacanje 11:10.

4' Mumbru pogađa trojku i smanuje prednost Partizana, a onda Đoko Šalić pravi suvišnu fintu pod košem i pravi korake, 8:6. Glednes pogađa pod faulom Aranitovića i Bilbao poravnava na 8:8.

3' Nova trojka Gosa i prvi poeni za Bilbao 8:3 vode domaći na startu.

2' Odmah nakon koša Gosa se spušta lopta pod koš Đoki Šaliću koji poentira za 5:0.

1'
Vilijams-Gos sjajnom step-bek trojkom otvara susret i Partizan vodi posle minut igre sa 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve