Nova vest
Košarka

Utorak, 12.12.2017.

20:24

EK: Galata lako sa Podgoričanima, Simonović 11p

Košarkaši Galatasaraja pobedili su Budućnost sa 82:61 u osmom kolu grupe B Evrokupa.

Izvor: PT

Autor: PT

EK: Galata lako sa Podgoričanima, Simonović 11p
Starsportphoto

Turski klub otpor veoma dobre Budućnosti slomio je u trećoj deonicu, koju su domaći košarkaši dobili sa 23:11.

Galatasaraju je ovo bila treća pobeda u takmičenju, dok je ekipa iz Podgorice doživela četvrti poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dvajt Hardi koji je meč završio sa 23 poena. Po 14 su ubacili Tejlor Džordan i Skoti Hopson, dok je 10 postigao Ričard Hendriks.

U poraženom sastavu izdvojio se samo Aleksa Iliće koji je ostvario učinak od 13 poena i osam skokova. Podbacio je Nemanja Gordić koje ubacio samo tri poena uz indeks korisnoti -4.

Ekipa Zenita doživela je četvrti poraz u sezoni, pošto su pred domaćom publikom izgubili od francuskog ASVEL, 92:89. Reprezentativac Srbije Marko Simonović na terenu je proveo čak 32 minuta.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde meč je završio sa 11 poena i dva skoka. Zenitu nije pomogla ni sjajna partija Sergeja Karaševa koji je postigao 27 poena.

ASVEL predvodio je Alfa Kaba koji je ostvario učinak od 17 poena i devet skokova, dok je "meč viner" bio Džstin Harper koji je pogodio trojku na 18 sekundi do kraja meča (18p).

Ovo je bila peta pobeda francuskog kluba u grupnoj fazi Evrokupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve