Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.12.2017.

15:40

Maljkovićeva drži besplatne treninge u Areni

Marina Maljković još jednom je obradovala svoje male košarkašice iz Pokreta za žensku košarku.

Izvor: B92

Autor:B92

Maljkovićeva drži besplatne treninge u Areni
Foto: SEM

Maljkovićeva je obradovala predivnim druženjem i utakmicom u maloj sali Beogradske arene, u kojoj od pre mesec dana svakog vikenda devojčice zainteresovane da uđu u svet košarke mogu da dođu na besplatne treninge.

Sjajnom događaju prisustvovalo je 400 devojčica, uz dolazak malih košarkašica iz Kosovske Mitrovice i Kisača.

"Pre svega želela bih da istaknem veliko zadovoljstvo što smo obezbedili devojčicama da besplatno treniraju košarku u Beogradskoj areni, koja pruža vrhunske uslove za rad i razvoj i pozvala bih sve zainteresovane da nam se priključe na treninzima svakog vikenda u toku aktuelne školske godine. Hvala direktoru Arene gospodinu Đorđu Milutinoviću na gostoprimstvu. Takođe bih posebno pozdravila male košarkašice iz Kosovske Mitrovice i Kisača koje su prvi put deo jednog našeg ovako velikog događaja. Po tradiciji, na kraju godine organizujemo druženja u želji da devojčicama damo mogućnost da na terenu pokažu sve ono što su do sada naučile. Rezultati našeg rada su osmesi na licima naših malih košarkašica", rekla je Marina Maljković, šef stručnog štaba Galatasaraja, koja je posebno pozdravila specijalne goste iz Turske – Ozge Alev, generalnu menadžerku Galatasaraja, Nevrije Jilmaz, pomoćnog trenera Galatasaraja i bivšu legendarnu reprezentativku Turske, Hajdara Erogana, nekadašnjeg golmana Galatasaraja, Džanan Erdogan, bivšu igračicu Galatasaraja i funkcionerku Turskog košarkaškog saveza i Hašima Aja, bivšeg fizioterapeuta turske reprezentacije.

Nekadašnja selektorka Srbije se još jednom zahvalila svim prijateljima koji pomažu da ova izuzetna društveno korisna inicijativa, ali i izuzetna akcija za prosperitet i popularnost ženske košarke traje, a to su Telekom Srbija, Roda, Adiko banka, Koka kola HBC, kao i lokalne samouprave u kojima se sprovode besplatni treninzi.

"Sa ponosom mogu da kažem da je u ove dve godine kroz Pokret prošlo 1000 devojčica. To je veliki rezultat za žensku košarku u Srbiji. Moja osnovna ideja je da devojčicama obezbedimo besplatnu vanškolsku aktivnost, da im ukažemo na važnost fizičke aktivnosti i da ih kroz interesatne treninge uvedemo u prelepi svet košarke. Zadovoljstvo malih košarkašica i njihovih roditelja govore da smo na pravom putu. Naši planovi su dugoročni, jer želimo da pomognemo u stvaranju zdravijeg društva, ali i u stasavanju što većeg broja igračica, koje će u bliskoj budućnosti konkurisati za dres reprezentacije Srbije", zaključila je Marina Maljković.

Termini besplatnih treninga u maloj sali Beogradske arene su subotom i nedeljom od 12 do 13 časova i otvoreni su za sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta koje žele da uđu u čarobni svet košarke. Takođe, besplatni treninzi košarke za devojčice sprovode se i u osnovnim školama "Mihajlo Petrović Alas", "Kralj Petar I", "MIlena Pavlović Barili", "Vladislav Ribnikar" i "Branko Radičević", sportskim centrima "Vračar", "Majdan", "Top spin", "Vizura" i "Olimp" u Beogradu, kao i u Obrenovcu, Mladenovcu, Požarevcu, Odžacima i Kisaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve