Nova vest
Košarka

Petak, 08.12.2017.

22:35

Partija života Dončića, Printezis tragičar i heroj

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Real Madrid posle produžetka sa 92:83 u 11. kolu Evrolige, a velika zasluga pripada Jorgosu Printezisu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Partija života Dončića, Printezis tragičar i heroj
EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Real nije pobedio iako je najbolji igrač ekipe Luka Dončić odigrao veče karijere i ubacio Pirejcima čak 33 poena za 38 minuta na terenu. Imao je i šest skokova i četiri asistencije.

Nije bio dovoljan ni Džejsi Kerol koji je bio polovičan u šutu iz igre sa 24 poena jer su svi ostali igrači Reala bili jednocifreni. Uspeli su da se rezultatski vrate od -13 do nule, ali dalje nisu mogli.

Osim toga, na suprotnoj strani je Real imao spomenutog Printezisa koji je sa 21 poenom po ko zna koji put odlučio utakmicu u korist Olimpijakosa. Nikola Milutinov je za Olimpijakos ubacio 12 poena, Janis Strelnijeks 15, a Kostas Papanikolau 14.

Printezis je na četiri sekunde do kraja regularnog dela pri rezultatu 72:72 iznudio četvrti faul iskusnog Felipea Rejesa i imao je priliku da gotovo reši pitanje pobednika.

Promašio je oba penala i mogao da postane tragičar meča. Upravo Rejes je za preostalo vreme pokušao da pogodi koš, nije uspeo i otišlo se u produžetke.

U produžetku je Printezis preokrenuo situaciju na terenu. Dončić pogađa trojku za 79:77 u korist Reala, ali onda stupa na scenu Printezis koji sa sedam utastopnih poena potpuno preokreće situaciju u korist svoje ekipe 84:79. Do kraja pogađa i asistira još po jednom za devetu pobedu Olimpijakosa u 11 prethodnih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve