Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.12.2017.

22:30

Baskija odolela Nedoviću, Šved pokorio Milano

Košarkaši Baskonije savladali su u španskom derbiju Unikahu 88:82, dok je Himski nadigrao Emporio Armani 77:71 u Milanu, u 11. kolu Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Baskija odolela Nedoviću, Šved pokorio Milano
Foto: EPA/ROBERTO BREGANI

Unikaha je u Vitoriji uspela da preokrene -15 iz prvog perioda na +4 u trećem, ali nije imala snage da sruši Baske na njihovom terenu.

Vojtman, Šengelija i Džening su režirali seriju 9:2 sredinom poslednjeg kvartala za petu pobedu Baskonije u sezone.

Domaćina je predvodio Janis Tima sa 24 poena, pogodio je pet trojki, 12 je ubacio Tornike Šengelija uz šest skokova, 11 je dodao Rodrig Bubua, a deset Met Džening.

U ekipi Unikahe najefikasniji je bio Adam Vačinski sa 25 poena, 13 je dodao Nemanja Nedović uz osam asistencija, po 11 su postigli Rej Mekalum i Džef Bruks, dok je Dragan Milosavljević ubacio šest uz dva skoka i asistenciju.

Za razliku od Baskonije, Armani nije uspeo da preokrene rezultat opet u svoju korist nakon što je ispustio +12 iz prvog poluvremena. Himki je serijom 7:0 sredinom poslednjeg kvartala slomio italijanskog velikana za drugu uzastopnu pobedu, nakon serije poraza.

Nezaustavljiv u Milanu bio je Aleksej Šved sa 29 poena uz četiri asistencije, 15 je dodao Andrej Zubkov, dok je deset ubacio Čarls Dženkins.

Domaćina je predvodio Kurtis Džerels sa 17 poena, 14 je postigao Džordan Tiodor uz osam asistencija i četiri skoka, deset je dodao Keljeb Tarčevski, a Vladimir Micov je meč završio sa sedam poena, tri asisetncija uz po dva skoka i ukradene lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve