Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.12.2017.

16:50

Obradović otkrio kako igrač može da ga usreći

Željko Obradović, trener Fenerbahčea, pričao je za zvaničan sajt Evrolige o svojoj karijeri i o tome kako se košarka, a sa njom i on promenio.

Izvor: PT

Autor: PT

Obradović otkrio kako igrač može da ga usreći
EPA/ERDEM SAHIN

Legandarni trener prošle godine osvojio je devet titulu Evrolige, tačno 25 godina posle svoje prve sa Partizanom.

"Sigurno da sam na drugom nivou u odnosnu na 1992. godinu kada sam postao prvi put šampion Evrope sa Partizanom. Naravno, sećam se svih detalja tih dana. To je nešto što je u mom životu", rekao je Obradović za sajt Evrolige.

Obradović je istakao da se kao trener mnogo promenio jer se seća da na početku, bukvalno nije spavao, pošto je stalno mislio o akcijama i ostalim stvarima koje su u vezi sa terenom.

"Kao trener, sigurno sam se promenio mnogo. Kada sam postao trener, prva tri meseca sam jedva spavao, zato što sam stalno ramišljao o drilovima, postavkama napada... Igrači će sigurno imati pitanja, a ja moram da imam spremne odgovore", kazao je Obradović.

Legendarni srpski trener rekao je da se sada u koašrci sve zna, međutim ona je toliko bogata, da uvek može nešto drugo da se desi u nekoj situaciji.

"Verovatno je sve otkriveno u košarci, ali je ovaj sport toliko bogat, tako da bilo šta može da se promeni i nekom drugom momentu. Mislim da je košarka sport gde trener ima najviše uticaja tokom utakmice. Nebitno koliko ste se pripremili za meč, tokom njega morate biti spremni da odreagujete i mislim da je to nešto što ovaj sport čini posebnim", istakao je trener Fenerbahčea.

Obradović je kazao kako voli igračima da dâ slobodu i da je najsrećniji čovek na svetu, kada ga igrač iznenadi dobrim potezom na utakmici.

"Volim da dâm igraču slobodu, i zapravo, volim kada igrač sâm preuzme inicijativu. Najsrećniji sam kada me igrač iznenadi na terenu zato što se trudim da predvidim sve šta će se desiti na terenu, međutim, kada me igrač iznenadi, tada sam najsrećniji čovek na svetu", rekao je Obradović za sajt Evrolige.

Fenerbahče u petak dočekuje Barselonu (21.00) u 11. kolu Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve