Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.12.2017.

12:23

Popovič: Nisam ja Srbin, ja sam Crnogorac

Srpski stručnjak Igor Kokoškov govorio je u velikom intervjuu za Nedeljnik o svom životu, saobraćajnoj nesreći zbog koje je prekinuo igračku karijeru...

Izvor:

Autor:

Popovič: Nisam ja Srbin, ja sam Crnogorac
Getty images

Govorio je i o tim prvim iskustvima u Americi, prvom treningu Čikago Bulsa, gde je upoznao Tonija Kukoča i kako se obreo na univerzitetu Djuk, ali i susretu sa legendarnim Gregom Popovičem.

"Radio sam za Larija Brauna, a Popović je bio pomoćnik Braunu. Kvin Snajder, moj sadašnji trener, radio je u San Antoniju. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Grega sam upoznao 2001. godine, bio sam u Klipersima i igrali smo u 'Alamo domu', to je impresivna građevina koja služi i za rodeo. Još je igrao Dejvid Robinson, a Dankan je drugu godinu dominirao u NBA. Posle utakmice Popović je došao da se javi Alvinu Džentriju, treneru Klipersa. I ja, mlad i lud, priđem Gregu, pozdravimo se, i ja kažem – 'Vi ste dobar trener zato što ste Srbin'. A, on se onako brecne i kaže – 'Nisam ja Srbin, ja sam Crnogorac'. Kažem ja – 'Pa dobro, to je isto', a on – 'I nisam dobar trener, nego imam Tima Dankana u timu'", otkrio je Kokoškov za Nedeljnik.

Sadašnji član stručnog štaba Jute Džez predvodio je prethodnog leta selekciju Slovenije do zlata na Evrobasketu u Turskoj, pobedivši u velikom finalu upravo svoju Srbiju.

"Ljudi se nekad šale, ali provlače ozbiljnost rečima 'kako si to mogao'. Ja kažem: nemam nikakav problem. Meni je čast da igram u finalu protiv Srbije. Nisam mogao da čekam. Ne želim da se pravdam, ali reprezentacija Srbije ima sjajnog selektora, sjajne momke i čoveka za kog je velika sreća što je uopšte u srpskoj košarci. Govorim, naravno, o Saši Đorđeviću. Velika je stvar što je ostao u košarci uopšte, i da daje veliki deo sebe srpskoj košarci i nacionalnom timu. Ja moram da gradim svoju karijeru i donosim svoje odluke", rekao je Igor u dahu i odmah nastavio:

"Nemam privilegiju kao neki treneri koji kažu: 'Ja bih samo vodio selekciju svoje zemlje.' Ja moram da rastem i da se razvijam kao trener i profesionalac, i iz tog aspekta Slovenija je za mene bila novo iskušenje; nemam nikakvih emotivnih dilema i ne osećam se nimalo nekomforno zbog činjenice da sam ih vodio, da smo pravili dobre rezultate i da smo igrali sa Srbijom u finalu. Ja sam sebi to predstavio kao čast i zadovoljstvo da mogu da odigram jednu utakmicu protiv Saše i momaka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

281 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve