"Da 'dignem' jedan klub, grad i ceo region"

Novi trener Novog Pazara Boško Đokić rekao je na promociji da je i posle 41 godine rada uvek spreman za nove izazove.

Izvor: B92, Beta
Podeli
StarSport
StarSport

Đokić je istakao da za cilj ima da košarkaški "digne" jedan klub, grad i ceo region.

"Mislim da je u ovom trenutku Novi Pazar prava prilika za tako nešto. Pogodili su se uslovi, težnje grada i odredjenih ljudi, a popupalcija je mlada. Čeka nas ozbiljan posao, daćemo sve od sebe da trenutni položaj na tabeli, koji nije loš, popravimo i približimo se nekoj od dve vodeće pozicije", rekao je Đokić na konferenciji za novinare.

Pedesetdevetogodišnji stručnjak poslednji angažman imao je u kraljevačkoj Slogi, a tokom karijere predvodio je mnoge domaće i inostrane klubove.

Đokić je najveći uspeh ostvario je kao trener beogradskog FMP Železnika (tadašnjeg Refleksa), osvojivši Jadransku ligu 2004. i Kup Radivoja Koraća 2005. godine.

Novi Pazar je u dosadašnjem delu sezone ostvario šest pobeda i četiri poraza, pa je na deobi od četvrtog do šestog mesta na drugoligaškoj tabeli.

"Iako moram još malo da upoznam rivale, čini mi se da uz još jedno pojačanje nećemo biti mnogo slabiji, ali ni puno bolji od timova iz vrha. Ekipe su ujednačene, a bodovna razlika je mala. Trebaće mnogo sreće i dobre forme, uz raspored koji nije loš, ali još uvek možemo da se dokopamo mesta koje vodi u elitu", ocenio je Djokić.

On će na klupi svog novog tima debitovati u nedelju, kada Novi Pazar u meču 11. kola Druge lige dočekuje ekipu niškog Konstantina.

Košarka