Nova vest
Košarka

Sreda, 06.12.2017.

20:24

Alimpijević: Srećan sam zbog povratka u "Pionir"

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da ga posebno raduje što će se njegova ekipa protiv Efesa vratiti u halu "Aleksandar Nikolić" u Evroligi.

Izvor: PT

Autor: PT

Alimpijević: Srećan sam zbog povratka u
StarSport

"Srećan sam što se vraćamo jer se ovde svakako prijatnije osećamo. Ovde imamo prednost domaćeg terena, ovde treniramo i prirodno je da pružamo dobre partije. Pobeda bi nam značila da potvrdi dobar rad i da neke stvari dolaze na svoje mesto", rekao je Alimpijević novinarima u Beogradu.

Zvezdini košarkaši će u petak od 19.00 igrati protiv turskog Efesa u 11. kolu Evrolige, u kom će pokušati da ostvare četvrtu pobedu.

"Dočekujemo Efes u dobrom naletu. Trudimo se da naša igra dobija prave konture već u ovoj fazi takmičenja i posle Reala i Igokee nastavimo mini-ciklus. Atmosfera je uvek bolja kada se pobeđuje", kazao je Alimpijević.

Srpski klub je u prošlom kolu Evrolige napravio veliko iznenadjenje pobedom nad Real Madridom, a potom je usledio trijumf nad Igokeom u regionalnom takmičenju.

"Bilo je teško vratiti se posle te pobede u Madridu koja nije obična, ali smo uspeli to iskoristimo da podelimo minutažu protiv Igokee, da probamo neke stvari sa drugim igračima i nastavimo da se spremimo za ovo što nas čeka", rekao je trener crveno-belih.

Alimpijević je istakao da pobede u Evroligi donose lakše utakmice u regionalnom takmičenju, ali da mu nije jasno zašto se u javnosti ekipi nameće imperativ rezultata.

"Veoma sportski smo motivisani, želimo i te kako. Ali, stvara se nekakav teret ovoj novoj generaciji, nešto što ni prethodna na kraju svog ciklusa nije igrala. Zvezda prošle godine nije igrala medju osam, ne vidim zašto se to breme nameće ovoj generaciji. Naše ambicije su pre svega vezane za ABA ligu", kazao je Alimpijević.

Po njegovim rečima, ekipa Zvezde napreduje posebno zbog sve boljih igara madjih igrača i onih "iz drugog plana".

"Drago mi je jer se vidi napredak kod igrača, ne samo u košarkaškom smislu, već i u sazrevanju, komunikaciji, hrabrosti, pa i u košarci. Oni su sada bolji nego na početku i Zvezda će igrati sve bolje kako naši igrači budu napredovali i uhvatili kontinuitet dobrih igara", rekao je Alimpijević.

Kada je reč o narednom protivniku u Evroligi, Alimpijević je rekao da ga "čude" rezultati turskog kluba s obzirom na to da ima "moćan tim sa dobrim individualcima".

Alimpijević je dodao da srpski centar iz Efesa Vladimir Štimac igra odlično ove sezone i da je on jedan od onih na koje mora da se obrati posebna pažnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve