Nova vest
Košarka

Sreda, 06.12.2017.

13:42

Cedevita neće braću Bol: Ekipi je potreban mir

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić potvrdio je pisanje američkih medija da su braća Bol, 19-godišnji Lianđelo i 16-godišnji Lamelo ponuđeni ovom klubu.

Izvor: B92

Autor:B92

Cedevita neće braću Bol: Ekipi je potreban mir
Foto: Getty images

Porodica Bol je već mesecima u centru pažnje američkih medija, prvo zbog bahatih izjava oca Lavara, potom drugog mesta na draftu najstarijeg od njegova tri sina Lonza, zatim zbog njegovih loših igara u Lejkersima, a sada zbog kriminalnih radnji srednjeg Lianđela te ispisivanja njega sa koledža, a Lamela iz srednje škole.

"Primer Jusufa Nurkića, koji je iz Cedevite prešao u NBA, proširio se među NBA skautima i menadžerima. Sve se više govori među NBA skautima i o 18-godišnjem Džananu Musi, pa interes porodice Bol svakako doživljavamo kao kompliment. Ali, s druge strane, ekipi je potreban mir i pitanje je što bi se dogodilo kada bi došlo do tog posla. Koliko znam, braća Bol ponuđena su i nekim drugim klubovima u kojima se odlično radi s mladim igračima i koji imaju dobre uslove za rad. Iskreno, sumnjam da će biti nešto od tog posla", rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Osim Cedeviti, braća Bol su ponuđena i litvanskom Lietkabelisu čiji je trener na surov način odbio saradnju sa kontroverznim Amerikancima.

"Imamo slobodno mesto u obezbeđenju. S obzirom da oni imaju iskustva na tom polju", rekao je trener litvanskog kluba Arturs Stalbergs.

Spekuliše se da je Lavar bol preko svojih menadžera kontaktirao čak i nekoliko japanskih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve