Nova vest
Košarka

Subota, 02.12.2017.

08:27

"Timski duh, timska igra – veoma sam srećan"

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da je fantastičan osećaj pobediti tako veliki klub kao što je Real na njegovom terenu u Madridu.

Izvor:

Autor:

StarSport

"Sjajan osećaj je pobediti tako veliki klub kao što je Real, na njegovom terenu u Madridu. Ovo je važan trijumf za nas jer smo imali loš period. Igrali smo pametno, ali su ključne uvek male stvari – timski duh, timska igra... Igrali smo veoma pametno, posebno na pik-en-rolu jer smo znali kako ga brane. Veoma sam srećan zbog toga", rekao je Alimpijević odmah posle meča.

Zvezda je u desetom kolu Evrolige savladala Real 87:83 i prekinula niz od pet uzastopnih poraza u elitnom takmičenju, postavši prva srpska ekipa koja je pobedila 'Kraljeviće' na njihovom parketu u Evroligi, ali i druga pobeda u Madridu posle tačno 44 godine i slavlja u tadašnjem FIBA Evropskom kupu šampiona (77:74).

"Imali smo sedam dana za trening i sada moramo da nastavimo da rastemo. Odmah je primetno nekoliko stvari – daleko smo agresivniji, igramo daleko bolje, pametnije u napadu, što je još jedna stvar koja me čini izuzetno srećnim. Oni su, s druge strane, napravili jednu veliku promenu tokom meča, kada su zaigrali sa četiri 'mala' igrača, a Luka Dončić je igrao četvorku. To je u startu bio problem za nas, ali smo morali da nastavimo da verujemo u naš šut. Nastavili smo da igramo dobru odbranu, koliko god je to bilo moguće", zaključio je mladi strateg.

Plejmejker crveno-belih Tejlor Ročesti, najefikasniji sa 18 poena, istakao je da se oseća fantastično.

"Bili smo gladni pobede posle nekoliko vezanih poraza. Došli smo ovde sa dosta samopouzdanja i bili pravi tim na terenu", poručio je Ročesti.

Srpskog i regionalnog šampiona sada čeka duel sa Igokeom u Beogradu u ponedeljak, dok u petak u Arenu stiže Anadolu Efes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve