Nova vest
Košarka

Utorak, 28.11.2017.

18:00

SP: "Orlovi” oduševili, kod Hrvatske ništa novo

Dugo iščekivani prvi “prozor“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je iza nas i po svemu viđenom uopšte nije razočarao, to jeste, kako za koga.

Izvor: B92

Autor:B92

SP:
Foto: FIBA.com

Reprezentacija Srbije pokazala je još jednom da je velika košarkaška nacija, iako je igrala sa, realno, dve najslabije selekcije u grupi – Austrijom i Gruzijom.

Posećenost u prvom meču sa Austrijancima nije obećavala, međutim protiv Gruzije hala “Aleksandar Nikolić“ gotovo da je bila puna, pošto je bilo oko 5.000 gledalaca.

To je bio i jedan od glavnih ciljeva FIBA, da navijači tokom godine mogu da gledaju svoje košarkaše, a ne samo tokom pripremnih utakmica pred neka velika takmičanje.

Istina, cilj Međunarodne košaraške federacije bio je da to budu najbolji igrači, ali to nije tema ovog teksta, pošto smo o sukobu FIBA i EKA i neigranju košarkaša iz EL i NBA pisalo mnogo puta.

Ovi momci koji su predstavljali Srbiju potvrdili su u ova dva meča da apsolutno zaslužuju da nose dres, što su uostalom rekli mnogi, od selektora Đorđevića do kapitena Mačvana i dalje.

Kompletnu temu sa svim tabelama koja glasi – “Orlovi” oduševili, BiH pokazala zube, kod Hrvata ništa novo – pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve