Nova vest
Košarka

Utorak, 21.11.2017.

13:44

"Nema otpora, igrači Zvezde će igrati za Srbiju"

Jovica Antonić, asistent selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, kaže za b92.net da će se igrači Crvene zvezde priključiti nacionalnom timu za meč sa Gruzijom.

Izvor:

Autor:

StarSport

Za Srbiju na prvim mečevima kvalifikacija za Mundobasket neće igrati košarkaši iz Evrolige.

'Orlovi' su se okupili u podne u Kranu Plazi, a na prvom viđenju našlo se 14 od 24 igrača sa celokupnog spiska.

Za sada su nedostupni i Vasilije Micić (Žalgiris), Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević, Dejan Musli (Unikaha), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Marko Gudurić (Fenerbahče).

"Danas dolazi svih 14 igrača sa spiska, Dejan Todorović je u međuvremenu sleteo, pa čekamo samo njega da nam se priključi. Ulazimo potpuno normalno u program, večeras imamo trening", počeo je Antonić priču za b92.net.

Srbija će najpre u petak od 20 časova dočekati Austriju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine, dok će tri dana kasnije igrati sa Gruzijom, takođe u hali Aleksandar Nikolić.

"U naredna dva dana ćemo znati koje ćemo i da li ćemo imati igrače koji igraju Evroligu, ali mi, svakako, radimo i ponašamo se tako kao da je ovo tim koji će igrati prvu i drugu utakmicu".

Od igrača nema ni onih koji igraju za Crvenu zvezdu – Nemanje Dangubića, Nikole Jovanovića i Branka Lazića, ali Antonić

"Razgovarali smo sa ljudima iz Crvene zvezde i verujem da ćemo napraviti jedan dobar i korektan dogovor. Kako bismo pre svega ispoštovali i klub, igrače i reprezentaciju. Neće moći da nam pomognu protiv Austrije, što ne bi bilo ni fer, ni korektno, ni sportski prema bilo kome... Očekivati da igrač u četvrtak igra Evroligu, pa da ga u petak dovlačimo da igra protiv Austrije... Naravno, ne potcenjujući Austriju, ali hoćemo da sagledamo probleme svih, a da u fokusu svakako budu igrači. Sve u svemu, igrače iz Zvezde koji nam budu trebali, koje budemo tražili – mislim da ćemo ih i dobiti. Često sam u komunikaciji za gospodinom Nebojšom Čovićem i moram da kažem da nikakvog otpora, niti njega niti bilo koga iz kluba, nije bilo. Sve radimo dogovorom, razumemo probleme jedni drugih, a oni u potpunosti podržavaju potrebe reprezentacije", zaključio je Jovica Antonić priču za b92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve