Nova vest
Košarka

Sreda, 15.11.2017.

22:27

EK: Bajern 6-0, poraz Budućnosti, Cedevita +22

Košarkaši minhenskog Bajerna nastavljaju da dominiraju Evrokupu, u šestom kolu su nadigrali Galatasaraj 86:78.

Izvor: AK

Autor: AK

EK: Bajern 6-0, poraz Budućnosti, Cedevita +22

Tim Aleksandra Đorđevića je meč prelomio u poslednjem periodu u kojem je postigao 30 poena za šestu pobedu u sezoni.

Bajern je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Redži Reding sa 19 poena uz deset skokova i sedam asistencija.

Od srpskih igrača nastupio je samo Milan Mačvan koji je meč završio sa deset poena (5/8 dva, 0/2 tri), tri skoka, te po dve asistencije i ukradene lopte.

Devin Buker je ubacio 17 poena, Nihad Đedović dodao 13, a Džered Kaningem postigao 11 uz tri ukradene. U timu iz Istanbula najefikasniji je bio Dvajt Hardi sa 16 poena, 15 je dodao Aleks Renfro, dok je 12 ubacio Skoti Hopson.

Podgorička Budućnost poražena je u Italiji od Ređane 77:71, preokretom domaćina u poslednjem periodu u kojem je odbrana odigrala ključnu ulogu.

Ređanu su predvodili Manučar Markoišvili i Lending Sane sa po 17 poena, 14 je postigao Amadeo Dela Vale, dok je Džulijan Rajt zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i 12 skokova.

U ekipi Aleksandra Džikića sjajan je bio Nemanja Gordić sa 20 poena, 13 je postigoa Nikola Ivanović, dok je 11 ubacio Kajl Gibson.

Zagrebačka Cedevita je napravila veliki korak na drugoj fazi pobedom u Torinu 87:65. Hrvatski tim je postigao 52 poena u prvom poluvremenu za nedostižnih +22.

Cedevitu su nosili Kevin Marfi sa 22 poena, Vil Čeri sa 15, Andrija Stipanović sa 13 i Filip Krušlin sa 12. U italijanskom timu su po 14 imali Saša Vujačić i Lamar Paterson, dok je deset dodao Deron Vašington.

U Partizanovoj Grupi C Lijetuvos Ritas je razbio Bilbao 96:79 i ostavio španski tim poravnat sa crno-belima na dnu tabele. Litvanci su imali šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, ali se posebno istakao Kris Krejmer sa 27 poena i sedam asistencija.

Rokas Diedaritis je postigao 14, Lukas Mavrokefalidis 13, Robert Karter 12, a Martinas Ekodas i Džimi Beron po deset. U timu Bilbaa najkorisniji igrač bio je Srbin Dejan Todorović sa 14 poena i deset skokova, dok se drugi naš košarkaš Vasilije Vučetić nije upisao u strelce.

Najefikasniji u ekipi bio je Amerikanac Majkel Glednes sa 15 uz sedam uhvaćenih lopti, 13 je dodao Aleks Mumbru, a o 11 su ubacili Žonatan Tabu i Pere Tomas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve