Muta o odlasku: Ljudi, ja uopšte nisam problem...

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je njegova ekipa protiv Albe odigrala najlošije u odbrani od početka sezone.

MLJIzvor: B92, Beta
Podeli
StarSport
StarSport

Istakao je da on nije problem i da može da napusti klub posle poraza 96:80 u hali "Aleksandar Nikolić" u šestom kolu grupe C Evrokupa.

"Nemam šta mnogo da kažem. Malo nas je stigao i umor, nismo večeras bili pravi. Pas više nije funkcionisao, nismo postavljali napade, nismo ništa uradili. Što se tiče odbrane, katastrofalno. Najgora odbrana koju smo odigrali do sada", rekao je Nikolić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Nikolić nije želeo da govori pojedinačno o igračima već je istakao da svi imaju problem sa igrom u odbrani.

"Oni generalno svi loše igraju odbranu, nisu obučeni da igraju odbranu. Mi se dogovaramo na jedan način da se branimo, da branimo ispod, a dođe utakmica pa oni brane ispod, zakače se za blokadu... To nije bila ta koncepcija, da mi tako igramo odbranu", rekao je Nikolić.

U finišu utakmice sa tribina se začulo i "Muto, odlazi".

"Ljudi, uopšte nisam ja problem. Ja sam ekipu pravio ovako, mi očigledno nismo za Evropu... Ja drugačije ne mogu. Uopšte nisam problem, u smislu da odem, neka dođe neko drugi", dodao je Nikolić.

Na pitanje novinara kako komentariše negodavanje publike kada je menjao mlade igrače, konkretno Marka Pecarskog, Nikolić je rekao da Pecarski ne može da izdrži.

"Ne može Pecarski da igra, puk'o je. Ne može da izdrži, mora da se odmori, ne menjam ja njega što je nešto pogrešio. Ja tim igračima, mladim, dajem blanko da igraju. Što bih ga menjao? Ja sam se opredelio za njega", rekao je Nikolić.

Nikolić je potom sam prebacio priču na Radeta Zagorca.

"Za Zagorca ste hteli da pitate nešto? Ne, a? Izjavio da ga ne interesuju pare, da hoće u Partizan. Radi se o kvalitetnom igraču i ja bih voleo da ga dovedemo. Ne interesuju ga pare, a njegov menadžer traži 20-30.000 evra mesečno. Mi nemamo pare, gospode. Pustite vi tu priču slatkorečivu",
rekao je Nikolić.

"Voli Partizan, svaka mu čast, dobar je igrač momak, sve OK, neka dođe. Ali, mi imamo budžet iz kojeg ne možemo da izađemo", dodao je Nikolić.

Košarka