Nova vest
Košarka

Utorak, 14.11.2017.

11:51

Evrokup: Partizan traži osvetu za -26

Pre mesec dana Alba je slavila 111:85, ali Miroslav Nikolić očekuje da se Partizan revanšira nemačkom timu u šestom kolu Evrokupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Evrokup: Partizan traži osvetu za -26
Foto: ABA/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Crno-beli su na dnu Grupi C sa samo jednom pobedom u pet utakmica, dok je tim iz Berlina prvi pratilac neporažene Lokomotive sa 4-1.

Na premijeri sezone srpski velikan je bio nemoćan protiv Albe, odigrali su očajno u odbrani, a bezidejno u napadu.

Nemci su poentirali kako su želeli, dominirali su u reketu, ubacili su 57 poena na poluvremenu, a na kraju zamalo slavili i sa 30 razlike.

Može li Partizan da se osveti Nemcima za poraz u prvom kolu? Kvota na keca je 2,55. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč u Pioniru.

U međuvremenu se dosta toga promenilo u timu iz Humske, Partizan je sada uigraniji tim nego početkom oktobra, a pojačao se i u reketu dovđenjem Samarda Smejuelsa.

Nikolićev tim je zadržao visok nivo igre u napadu, postiže više od 90 poena po meču, a postepeno popravlja i odbranu, iako tu i dalje najviše "škripi".

Proteklih nedelja crno-beli su stekli i dosta iskustva, dueli sa sjajnom Lokomotivom i najvećim rivalom Crvenom zvezdom su im umnogome pokazali šta je potrebno da poprave kako bi bili još bolji.

"Alba je jedina ekipa koja nas je glatko pobedila u Evrokupu. Rekao sam i tada da ćemo igrati sve bolje i nadam se da ćemo smoći snage da pobedimo. Svakako očekujem mnogo bolju igru u odnosu na taj prvi duel. Sve što duže budemo igrali bićemo bolji", rekao je Nikolić.

S druge strane, Alba je zadržala nivo igre od pre mesec dana, od meča sa Partizanom Berlinci su slavili sedam puta u deset nastupa, ali u Beograd dolaze posle poraza od Bajeruta u Bundsligi.

U proteklih sedam dana Alba je imala problema u napadu u domaćem takmičenju, u dva meča je skupila svega 146 poena, mada je u međuvremenu ubacila 94 Bilbau.

"Protiv Albe smo u Berlinu doživeli ubedljiv poraz, ali mislim da će u Beogradu, pred našim navijacima, utakmica biti potpuno drugačija. Želimo pobedu i učinićemo sve da do nje dođemo", rekao je centar Partizana Đoko Šalić.

Partizan i Alba igraju u hali "Aleksandar Nikolić" u utorak od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve